Párizsba a héten beszökött az ősz, és az időjárás-előrejelzéseket elnézve, ez nem is nagyon fog megváltozni, úgyhogy lélekben érdemes edzeni magunkat, hogy az előre kinézett, bekarikázott mérkőzések nem feltétlenül akkor jönnek, amikorra azt a szervezők megálmodták. Mindez persze nem akadályozott meg minket, hogy néhány mérkőzést kiemeljünk a Roland Garros 1. játéknapjáról. 


Jannik Sinner - David Goffin [11] (Philippe Chatrier, 11 óra)


Az idei Garroson igazi aranybánya az első forduló, jobbnál jobb párosításokkal találkozhatunk, főleg a férfi táblán. Ezek közül az egyik az olasz tehetség David Goffin elleni összecsapása lesz. Sinnernek a mostani lesz az első fellépése Párizsban, a rutin tehát mindenképpen ellene szól, viszont pályafutása egyetlen, Goffin elleni meccsét megnyerte, ami önbizalomfröccsnek jó lehet. Mint ahogyan az is, hogy leendő ellenfelével ellentétben voltak biztató eredményei salakon, Rómában legyőzte például a US Open-vereségétől még mindig kissé kába Stefanos Tsitsipast. A 2019-es NextGen-világbajnoknak megvan a játéka ahhoz, hogy kiejtse a torna 11. kiemeltjét, ehhez viszont úgy kell teniszeznie, hogy lehetőleg ne legyen túlzottan fizikális a mérkőzés. Erőnlét terén ugyanis még bőven lenne hova fejlődnie. (Németh Dániel)
Roland-Garros
Jön a lábközötti-szezon, Mannarino gyorsan kettőt is bemutatott
01/06/2021 15:16

Stan Wawrinka [16] - Andy Murray (Philippe Chatrier, 4. mérkőzés)


Öregember nem vén ember, pláne nem akkor, ha bizonyítani kell, hogy éles még az a kivont kard.
A hatásvadász áthallásos poénom mindössze arra akart utalni, hogy az igazi nagy bajnokok egyik kevésbé szembetűnő, de lényeges tulajdonsága az, hogy akkor is odateszik magukat, amikor már majdnem minden ellenük szól, mert nem akarnak beégni (és mert ilyen fából vannak faragva). Ők akkor is elfutnak minden labdáért kétszettes hátrányban, ha fémből van a csípőjük, vagy elmennek háromszoros GS-bajnokként egy kis prágai Challenger-tornára, kétszer egymás után.
Mégis, a világon senki nem beszélt arról, hogy Andy Murray-nek vagy Stan Wawrinkának fikarcnyi esélye is lenne a Roland Garroson, úgyhogy legalább jól összesorsolódtak az első körben.
És higgyük el, egyikük sem akar majd beégni. Szóval dőljünk hátra és élvezzük azt, hogy ők még mindig hadonászni akarnak azzal az éles karddal.
De jó, hogy a világ leghíresebb salakpályáján láthatjuk mindezt. (Szántó Petra)

Konta Johanna [9] - Coco Gauff (Suzanne-Lenglen, 3. mérkőzés)


Nem tudom, mekkora ellentmondás, ha egyáltalán, hogy azért lehet jó Konta Johanna és Coco Gauff első fordulós meccse, mert egyikük sincs valami nagy formában. A brit 2-3-ra áll a legutóbbi öt meccsén, míg az amerikai 1-4-re. Konta ráadásul a római torna alatt szakított kemény másfél hónapnyi közös munka után azzal a Thomas Högstedttel, aki korábban Maria Sharapova és Li Na edzéseit is irányította. Azért van esély egy jó mérkőzésre, mert jelen helyzetben valószínűleg egyiküknek sincsenek extra elvárásaik magukkal szemben. Gauff most játssza majd első főtáblás meccsét a Garroson, ami az életkorából kiindulva persze nem túl meglepő. Konta pedig aligha a Högstedttel történt szakítás után várja majd magától élete teniszét. A brit lányt az is segítheti, hogy a befagyasztott ranglista miatt most nincs rajta az a nyomás, hogy muszáj megvédenie a tavalyi elődöntős pontjait. Ez lesz az első egymás elleni mérkőzésük; esélyest megnevezni gyakorlatilag lehetetlen. (Kálmán Laci)
Roland-Garros
"Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb a háza"- válaszolta Nadal a Grand
13/10/2020 14:34
Roland-Garros
Djokovicot meglepte Nadal tökéletes tenisze
12/10/2020 10:52