A hétszeres Grand Slam-győztes Mats Wilander szerint Fucsovics Márton technikailag és fizikálisan is készen áll arra, hogy ne csak top 30-as, de akár top 10-es játékos is legyen valamikor a közeljövőben. A szintén hétszeres Grand Slam-bajnok John McEnroe pedig úgy látja, a magyar teniszező abban az esetben fejlődhet tovább, ha extra dimenziókkal bővíti a játékát. 


Fucsovics Márton remek formában kezdte az évet, a dohai versenyen negyeddöntőzött, az Australian Openen pedig a legjobb tizenhatig jutott, amely mérkőzésen nyert egy szettet a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer ellen. A magyar teniszező az covid-szünet után is remekelt, a New York-i felvezetőversenyen a legjobb 16, a US Openen a 3. forduló volt a végállomás. Javuló eredményeinek köszönhetően szépen menetelt előre a ranglistán, jelenleg a 61. helyen áll, de a 2020-as formája alapján ennél merészebb céljai is lehetnek.
Ebből kifolyólag megkérdeztük az Eurosport állandó szakértőit, Mats Wilandert és John McEnroe-t, szerintük reális célkitűzés-e, hogy a 28 éves teniszező stabilizálja a helyét a legjobb 30 játékos között. A háromszoros Roland Garros-győztes svéd teniszező elismerően nyilatkozott a magyar játékosról, szerinte az általunk említett top 30-as célkitűzés nincs összhangban a valós lehetőségeivel, mert a technikai képzettségével és a fizikális felkészültségével a top 10 is elérhető lenne. Ez összecseng azzal, amit az Australian Openen mondott Fucsovicsról.
Roland-Garros
Jön a lábközötti-szezon, Mannarino gyorsan kettőt is bemutatott
01/06/2021 15:16
Mats Wilander: "Ha nem számítana az adogatás, Fucsovics Márton top 5-ös, top 6-os teniszező lenne" | Eurosport
A hétszeres Grand Slam-győztes svéd értékelte Fucsovics Mártont.
"Úgy gondolom, hogy korlátozná magát azzal, ha csak a top 30-ban gondolkozna; egészen egyszerűen túl jó technikailag és erőnlétileg ahhoz, hogy a top 30-hoz tartozzon. Szerintem benne lehet a top 10, persze elképzelhető, hogy ha így gondolkozna, azzal túl nagy nyomás lenne rajta. Azt érzem, hogy Fucsovics bárkit bármikor képes legyőzni, tavalyelőtt a US Openen kis híján legyőzte Djokovicot. Jó játékos, sőt, igazából nagyon jó, éppen ezért lenne veszélyes gondolat, hogy nem kell bekerülnie a top 10-be, elég, ha a top 30-ig eljut."
"Nyilván ez már önmagában egy nagyszerű eredmény, de olykor korlátozza a lehetőségeidet, ha túlságosan alacsonyan lövöd be a céljaidat"
- hangsúlyozta
Wilander
.
John McEnroe inkább onnan közelítette meg a kérdést, miben kellene fejlődnie a magyar teniszezőnek, hogy a legjobbak között tarthassuk számon. "Nagyon jó erőnléttel rendelkezik, és most már tapasztalt játékosnak is számít, megtanulta, hogyan nyerjen meccseket, hogyan adjon extra dolgokat a játékához. Ahhoz, hogy megragadhasson a top 30-ban, ezt az utat kell folytatnia, de most is stabil teniszezőnek számít, és úgy látom, hogy a társak is tisztelik, ami számíthat" - magyarázta a hétszeres GS-bajnok amerikai.
Az 1984-es Roland Garrososon döntőig jutó klasszis szerint az egyik extra dimenziót az agresszívebb, direktebb játékfelfogás jelentheti. "Ha elérsz egy bizonyos szintre, nem dőlhetsz hátra és folytathatod ugyanazt. Valamivel bővítened kell a játékodat, hogy rugalmasabb lehess. Neki arra lehet szüksége, hogy többet támadjon, ami egy olyan játékosnál, akit három nyert szettre menő mérkőzéseken nehezebb megverni, jól sülhet el, és hozzásegítheti néhány komolyabb Grand Slam-meneteléshez."
Roland-Garros
"Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb a háza"- válaszolta Nadal a Grand
13/10/2020 14:34
Roland-Garros
Djokovicot meglepte Nadal tökéletes tenisze
12/10/2020 10:52