Néhány közérdekű infó a Garrosról, összegyűjtve.
Az idei szabadkártyások között nincs megdöbbentő név, a francia-ausztrál-amerikai egyezségnek megfelelően a lányoknál Jarmila Groth és Christina McHale, a fiúknál Carsten Ball és Ryan Sweeting kaptak meghívást a főtáblára. A többiek mind franciák, a hölgyek közül Cohen-Aloro, Feuerstein, Johansson, Mladenovic és Sanchez, a férfiak közül Guez, Mahut, Mina, Ouanna, Recouderc és Roger-Vasselin kaptak szabadkártyát.
Sajnos nagyon sok neves visszalépőnk van, Del Potro nem csak a Garroson, de Wimbledonban és a US Openen sem tud indulni a csuklója miatt, ami kétségtelenül az év legszomorúbb teniszhíre. Nem lesz ott Párizsban Davydenko (csukló), a 98-as bajnok Moya (térd és láb), Blake (térd), Nalbandian (térd), Stepanek (fáradtság), Simon (térd), Haas (csípő), Andrejev (boka) és Karlovic (láb) sem.
*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
A lányoknál leginkább Kim Clijsters fog hiányozni, aki lábsérülése miatt nem vállalta a játékot, de Sania Mirza és Anna-Lena Grönefeld is visszalépett, csakúgy, mint Urszula Radwanska, Sabine Lisicki bokája pedig még mindig nem gyógyult meg.
A főtábla sorsolás péntek délelőtt 11.30-kor lesz, amit a Roland Garros hivatalos honlapján élőben lehet figyelni. A férfi táblát a tavalyi női bajnok, Svetlana Kuznetsova sorsolja, míg a hölgyeknél a férfi címvédő Roger Federer keze dönt.
Az Eurosport története során először fogja mindkét csatornáján közvetíteni a Garrost, ami azt jelenti, hogy az Eurosporton minden nap délelőtt 11-től közvetítünk addig, amíg van játék, igaz, itt jövő hétfő kivételével délután 1-2 órán át Giro d'Italiát adunk (természetesen nem direkt Rafa meccsei alatt, mint ahogy azt tavaly megkaptuk :D). Az élő műsor után jön az élő Game, Set and Mats, naná hogy Mats Wilanderrel és egy csomó sztárvendéggel. Minden G,S & M-ben lesz egy Caroline's Vlog című rovat, melyben Wozniacki egy kézikamera segítségével videóblogol, legalábbis addig, amíg versenyben van.
Az Eurosport 2-n is 11-től kezdünk minden nap (a második héten értelemszerűen a játékrendhez igazodva), és megszakítás nélkül közvetítünk estig. Itt minden este lesz Roland Garros Rendezvous, ami egy negyed órás hírösszefoglaló lesz csak tenisszel.
Többek kérdésére még annyit, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz helyszíni blogolás az elődöntőktől, de nyugi, Gábor csinálja a férfi döntőt.  :)
Ja, és még egy dolog, bár ennek semmi köze a Garroshoz. Marat Szafin kapott egy snowboardot a Head-től, melyen az 1055-ös szám szerepel. Hogy miért? Mert drága Marat EZERÖTVENÖT ütőt tört össze pályafutása során.

garros

Fotó: Eurosport

*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33