France Tennis French Open

Fotó: Eurosport

Azt hiszem, ha van két negyeddöntő ahol a világelső és a világmásodik összesen 18-0-ra áll az aktuális ellenfelével szemben, akkor normál esetben nyugodtan beszélhetnénk akár még lefutott meccsekről is. Vagy maradna a szokásos közhely, mely szerint a nagy számok törvénye alapján, előbb-utóbb ennek a két szerencsétlennek (mármint a H2H okán szerencsétlennek) csak le kéne győznie Rafát és Rogert.
De szerintem ezt most nem lehet elintézni ennyivel.
*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
Söderling és Almagro is a legutóbbi meccseken egyre közelebb kerültek a Roghoz illetve Rafához, sőt Robin az év elején egy bemutatón Abu- Dhabiban meg is verte Federert. Jó persze ettől még lehetne mondani, hogy rendben, közelebb jöttek, de itt három szettet kéne nyerni ellenük, és az pedig elég reménytelennek tűnik. És én is azt hiszem, hogy ez a legkomolyabb érv, ami amellett szól, hogy továbbmennek mind a ketten. Meg persze az, hogy ők a jobb teniszezők/versenyzők/nagymamámok/stb, de ezek azért itt most egy meccsen nem feltétlen számítanak.
Azt szoktam mondani, hogy aki a Garroson képes megverni Rafát, az képes megverni Rogert is, még akkor is, ha a játékstílusbeli eltérések okán Fed ellen Robinnak nyilván kevesebb az esélye. De képesnek képes legyőzni, ebben biztos vagyok. És ez most nem döntő, mint tavaly, ez pusztán egy negyeddöntő, Söderling szempontjából elhanyagolható téttel, míg azért Rog ezt semmiképp nem mondhatja el. Nyilván a 24 elődöntős sorozat érdekli kevésbé, de azért Pete utolsó rekordjának a megdöntése valamit egészen biztosan jelent. Arról nem beszélve, hogy úgy hiszem, nagyon akarja ezt a Rafa elleni döntőt is.
Almagro mellett ennyi érvet nem tudnék felsorakoztatni, pusztán a vaj kezét, amire azért nem mondanám azt, hogy kevés, mert szerintem vagyunk páran, akik akárcsak egyetlen egy olyan fonák keresztért feláldoznánk sok mindent. Tudom, két éve nagyon kikapott, és az is lehe, hogyt most is nagyon ki fog, de azért  ne írjuk le teljesen szerintem.
Maradtak még négyen: Berdych és Misa, valamint Melzer és Nole.
Nyilván Nolét meg lehet jelölni, mint legtisztább favoritot a negyeddöntők során, de azért Melzer nem veszélytelen. Nem szokványos játékstílusa van, két kézzel nyes, jól röptézik, ha Djokovic nem figyel, megint megizzadhat. Hanescu is, Ginepri is játszmát vett el tőle, annyit egészen biztosan tud Melzer is, ha jó napot fog ki. Ha el is lazul, akkor meg pláne.
Lehet aztán, hogy a Berdych - Youzhny lesz a legnagyobb meccs. De persze az is, hogy valamelyikőjük csődöt mond, mert mindketten eléggé hajlamosak rá, és akkor másfél óra alatt továbbjut a másik. De ha egyikőjük sem remeg, akkor csodálatos tenisz kerekedhet. Misának annyi előnye feltétlen van, hogy ő már játszott elődöntőt Grand Slamen, emiatt tehát nem kell izgulnia, de ha Berdych úgy adogat, mint eddig a tornán akkor ez nem biztos, hogy elég. Illetve akkor biztosan nem.
*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33