Többször leírtam már, hogy imádom böngészni a selejtezős táblákat, mint ahogyan időnkét a világranglistát is szívesen olvasgatom úgy a 200. és 300. hely tájékán is. Jó érzés időnként ismerős nevekre bukkanni, bár ők (mármint akiket meglelek), nyilván nem örülnek ennek annyira.
Bár ez is nézőpont kérdése. Hiszen Balázs Atilla egyértelműen büszke lehet arra, hogy hat év után ő lett az első magyar férfi teniszező, aki selejtezőt játszhatott egy Grand Slam tornán, még akkor is, ha végül nem járt sikerrel, pedig verhető ellenfelet kapott az első körben.
Szerintem Marosi Kati is hasonló cipőben jár, ő már egy jóideje a párosra koncentrál, ahol ranglistája megengedi, ott elindul az egyes selejtezőjében, aztán jut ameddig jut. A fontos azonban a páros.
*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
Kapros Anikó volt az egyetlen a magyar selejtezősök közül, aki meccset tudott nyerni, ráadásul értékes skalpot gyüjtött, hiszen Severine Beltrame-ot győzte le, ellenben ma az első kiemelt Voracovával találkozik, ha nyerne, abszolút reálissá válna a főtábla.
Arn Gréta azzal, hogy a selejtezőből indulva már a nyolc között van Varsóban, bukta az indulást a Garros kvalijában, de ennél nagyobb baja soha ne legyen.
Hogy mennyire kemény egy ilyen kvali, azt mi sem mutatja jobban, minthogy már kiesett GASTON, Hrbaty, Koubek, Guccione,  Christoph Rochus, Ramirez Hidalgo, Volandri, Alberto Martin és Harel Levy. A lányoknál az a Lapushchenkova, aki néhány hete Stuttgartban elődöntős volt, Karatancheva, Fedak és Oprandi.
A második körben pedig lesz Domachovska- Kraijecek és Bovina - Mattek, a fiúknál meg a főtábláért Bolelli- Ilhan.

garros

Fotó: Eurosport

*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33