A női mezőnyben mint tudjuk, bármi megtörténhet, különösen egy Grand Slam tornán, de azért idén is akadnak érdekességek.
Tegye fel a kezét jó magasra, aki megjósolt egy Groth-Schvedova nyolcaddöntőt, aki sejtette, hogy a Garros után Schiavone lehet az első számú (akár top 10-es) olasz teniszező, és tegye a fel a kezét még magasabbra, aki álmában sem gondolta volna, hogy a tavalyi döntősök ilyen hamar kiesnek.
A Garros után elképzelhető, hogy csak két, de az is lehet, hogy csak egy orosz marad a legjobb 10-ben. Egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy ki hova zuhan vissza, de Kuznetsova legjobb esetben is csak 19. lesz, Safina pedig csak 20., de akár még hátrébb is eshet.
*French Open
Salak a salakiaké II.
06/06/2010 16:58
Serena a 4. fordulóba jutásával biztosította világelsőségét, azt hiszem, ez a jelenlegi erőviszonyok között nagyon rendben is van, a 2. helyért pedig Venus, Jankovic, Dementieva és Wozniacki harcolnak majd. (Venus persze csak elméletben harcol, ő már nincs versenyben.)
Ami a negyeddöntőket illeti, Wozniacki simán a 4 közé juthat, mert Schiavone legyőzése papírforma lenne, főleg azok után, amit láttunk tőle tegnap. Szegény Pennetta 3 órán próbálta lőni a vonalakat, de Wozniacki átment gumifalba, és jött róla vissza minden. Hogy milyen frusztráló egy ilyen játékos ellen játszani, arról sok mindent elmond, hogy az amúgy nem éppen hisztis Flavia a meccs végén már nem tudta eldönteni, hogy a fáradtságtól vagy a dühtől sírja el magát előbb.
Petrovára nagyon kell figyelni ott legalul, az orosz bő két héten belül mindkét Williams testvért leütötte a pályáról (Madridban Serena sem tudott vele mit kezdeni), Demi pedig nem teljesen egészséges, úgyhogy ha Petrova legyőzi honfitársát, akár a végső győzelemre is esélyes lehet. Más kérdés, hogy Petrova képes-e megnyerni egy Grand Slam tornát, mert ez még az aktuális formánál is fontosabb tényező.
A felső ágon Justine Henin egy esetleges tornagyőzelemmel egészen a top 10-ig repülhet, és ha ezt véghezviszi, akkor meg is érdemli azt a jó helyezést, mert brutál sorsolása van. Alig jutott még túl egy veszélyes Sharapován, máris jöhet neki Stosur, aztán akár Serena is, és még mindig csak a negyeddöntőnél járunk!
Ezen az ágon ki kell emelni a mostanában nagyon stabillá váló Jankovicsot, és a Párizsban eddig csodaszép teniszt játszó Hantuchovát, kár, hogy ők pont egymás ellen játszanak a 16 között. Ennek a meccsnek a győzese viszont jó eséllyel pályázhat az elődöntőre, hiszen a Groth-Shvedova szuperrangadó győztesével mérkőzik a 8 között.
Száz szónak is egy a vége, ez a torna már megint a megjósolhatatlan kategóriába tartozik. Ezzel a félelmetes bölcsességgel befejezve, kérem tegyék meg tippjeiket.

petrova

Fotó: Eurosport

*French Open
A férfi döntő elé
06/06/2010 06:23
*French Open
Szép volt lányok!
05/06/2010 16:33