Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

0:2-ről visszajött Zverev, de Tsitsipas a döntős

Eurosport
Eurosport

Frissítve 11/06/2021 - 19:50 GMT+2

Elsőként Stefanos Tsitsipas jutott fináléba a Roland Garroson, miután az első pénteki elődöntőben öt játszmában legyőzte Alexander Zverevet.

Sima győzelemnek indult, végül ötben nyert Tsitsipas

Az összecsapás első szettjében az ötödikként rangsorolt görög játékos rögtön elvette német riválisa adogatását, és mivel végig rendkívül magabiztosan szervált, előnybe került. A második játszmában Zverev volt az, aki egyből brékelt, de a stabilabban játszó Tsitsipas 0:3 után sorozatban hat játékot nyert, így megduplázta előnyét.
A harmadik felvonásban is a 24 éves német játékos tudott először fogadóként játékot nyerni, ezúttal viszont végig tudta vinni a brékelőnyt, több mint két óra után szépített. A negyedik etapban Zverev elvette Tsitsipas első szervajátékát, és egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtva saját adogatásaiból összesen négy labdamenetet veszített, így a német játékos egyenlített.
A döntő szett első játékában a 22 éves Tsitsipas adogatóként 0-40-ről tudott fordítani, majd 2:1-es vezetésénél kihasználta fogadóesélyét. A folytatásban annak ellenére sem ingott meg a görög teniszező, hogy Zverev négy mérkőzéslabdát hárított, így végül Tsitsipas 3 óra 37 perces csatát követően - három elődöntős búcsú után - pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülhet.
picture

Tsitsipas ásszal biztosította be a helyét a Garros-döntőben


Stefanos Tsitsipas (görög, 5.) - Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés