Az összecsapás első szettjében az ötödikként rangsorolt görög játékos rögtön elvette német riválisa adogatását, és mivel végig rendkívül magabiztosan szervált, előnybe került. A második játszmában Zverev volt az, aki egyből brékelt, de a stabilabban játszó Tsitsipas 0:3 után sorozatban hat játékot nyert, így megduplázta előnyét.
A harmadik felvonásban is a 24 éves német játékos tudott először fogadóként játékot nyerni, ezúttal viszont végig tudta vinni a brékelőnyt, több mint két óra után szépített. A negyedik etapban Zverev elvette Tsitsipas első szervajátékát, és egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtva saját adogatásaiból összesen négy labdamenetet veszített, így a német játékos egyenlített.
A döntő szett első játékában a 22 éves Tsitsipas adogatóként 0-40-ről tudott fordítani, majd 2:1-es vezetésénél kihasználta fogadóesélyét. A folytatásban annak ellenére sem ingott meg a görög teniszező, hogy Zverev négy mérkőzéslabdát hárított, így végül Tsitsipas 3 óra 37 perces csatát követően - három elődöntős búcsú után - pályafutása első Grand Slam-döntőjére készülhet.
ATP Halle
Tsitsipas visszalépett a hallei tornától
TEGNAP 12:05

Tsitsipas ásszal biztosította be a helyét a Garros-döntőben


Stefanos Tsitsipas (görög, 5.) - Alexander Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3
MTI
Roland-Garros
Tsitsipas élete első Grand-Slam-döntője előtt néhány perccel veszítette el nagymamáját
TEGNAP 10:26
Roland-Garros
Djokovic a legnagyobb sikereinek tartja a Nadal és a Tsitsipas ellenit
TEGNAP 09:27