Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Anna: "Ha jó formában vagyok és megvan a játék, akkor a győzelmek is jönni fognak"

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/05/2023 - 10:10 GMT+2

Bondár Anna két szettben kikapott Irina-Camelia Begutól a Roland Garros 1. fordulójában. A magyar teniszező elmondta, jobb felkészülésben reménykedett, a római meneteléséből azonban önbizalmat meríthet a szezon második felében. Amelyben az egyik fő célja az lesz, hogy visszatérjen a legjobb 100-ba.

Bondár Anna megszorongatta Begut az első fordulóban, de nyernie nem sikerült

Bondár Anna számára az első fordulóban ért véget a Roland Garros egyéniben.
Pusztán az eredményre pillantva úgy tűnhet, könnyű dolga volt a 27. kiemelt Irina-Camelia Begunak Bondár Annával szemben, de a román teniszezőnek meg kellett küzdenie a 6:4, 6:2-es sikerért.
Az első játszmában mindenképpen lehetett volna több magyar részről, Bondár Anna 3:1-re és 4:2-re is vezetett, ám mindkét esetben visszabrékelt a román teniszező, majd egy kulcsfontosságú, hatperces játékkal hozta a szerváját is.
„Az első szettben úgy tűnt, hogy még nem érzi magát annyira komfortosan, és én játszottam jobban a játékomat” – mondta az Eurosportnak videóinterjún keresztül a világranglista 104. helyén álló magyar teniszező. „Megvolt a vezetés is, de utána elég sok brék volt, nem tudtam tartani a szervámat.”
Bondár szerint a folytatásban már stabilabban játszott az ellenfele, aki ennek köszönhetően le is tudta zárni az első szettet.
A második játszmában Begu fogadóként megnyert egy maratoni, több mint tíz percig tartó játékot, majd három bréklabdát hárítva megerősítette az előnyét. A román játékos 4:2-nél is átvészelt egy nehezebb adogatójátékot, ami el is döntötte a meccset; újra elvette Bondár szerváját, majd gond nélkül kiszerválta a találkozót.
Bondár számára nem indult rosszul a szezon, az Australian Openen második fordulóba jutott, ahol egy remek meccset játszott Jelena Ostapenko ellen. Utána volt egy kisebb hullámvölgye, sorozatban hat mérkőzést elveszített, a római tenisztornán azonban kiválóan szerepelt, ugyanis a főtáblán legyőzte a korábbi világelső Karolína Plíškovát.
„Ott úgy éreztem, hogy végre jó formában vagyok, de aztán sajnos összeszedtem egy gyomorrontást, ki kellett hagynunk egy versenyt, így nem volt a legideálisabb a felkészülés, szerettem volna még pár meccset lejátszani a Garros előtt” – mondta Anna, aki ezt a győzelmet is szeretné felhasználni az utóbbi időben kissé megfogyatkozott önbizalma újjáépítésére.
picture

Bondár Anna megszorongatta Begut az első fordulóban, de nyernie nem sikerült

Erre akár már a páros is lehetőséget kínálhat, ahol ismét Greet Minnen oldalán lép majd pályára. Tavaly elég jól működött a duójuk a párizsi salakon, ugyanis a negyeddöntőig meneteltek, és az egyéniben is topjátékosnak számító Coco Gauff-Jessica Pegula kettőstől kaptak ki. Egy ehhez hasonló eredménnyel alighanem idén is kiegyeznének.
A magyar teniszező egyéniben visszacsúszott a ranglistán, és jelenleg 100-on kívül jegyzik, vagyis fontos lenne, hogy mielőbb visszataláljon a tavalyi formájához.
„Úgy gondolom, hogyha jó formában vagyok és megvan a játék, akkor a győzelmek is jönni fognak. Igyekszem versenyről versenyre haladni, ehhez türelmesnek kell lennem. Nehéz időszakon vagyok túl, de ez benne van a sportban” – mondta Bondár, akinek tehát most az a célja, hogy újra a 100 közé kerüljön.
Tornáról tornára szeretném felépíteni magamat, és ha tavalyi játékot elő tudom venni, akkor felfelé ívelhet az év második fele.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés