Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Udvardy Panna: „Párosban nagyobb esélyekkel indulhatunk.”

Sergő Z. András

Frissítve 25/05/2022 - 09:35 GMT+2

Udvardy Panna 7-6 6-3 arányban elvesztette első Roland Garros tornájának első fordulós mérkőzését a mexikói Fernanda Contreras Gomez ellen. A világranglista 90. helyén álló magyar versenyző csuklóproblémákkal érkezett Párizsba, de úgy érezte, verhető ellenféltől kapott ki. A torna azonban még nem ért véget, ismét összeállt német páros partnerével, akivel együtt korábban már elért sikereket.

Udvardy Panna - fotó Hungarian Tennis Facebook

Fotó: facebook

A Roland Garros előtt kisebb sérüléssel bajlódtál. Hogyan befolyásolta ez az első meccset?
Valóban, az előző tornán Rabatban megsérültem. Úgy jöttem ide Párizsba is, hogy öt napig nem tudtam játszani. Tegnap (hétfőn) tudtam először gyakorolni a szervát, ez különösen nem ideális. Főleg azért, mert látszott, hogy jó ágon vagyok. Ezért talán magamra is nagyobb nyomást helyeztem, és úgy néz ki, ez a kettő együtt sok volt.

Valóban jó volt a sorsolás, ráadásul egy olyan ellenfél a mexikói, aki 200-on kívül van, és akit tavaly már megvertél.
Szerettem volna nyerni, úgy gondolom, tudtam volna. Sok sanszom volt az első, de még a második szettben is. De számára előny volt, hogy a selejtezők miatt ő már több meccsen túlvolt. Szerintem ez a meccs fejben dőlt el. Ő nagyon magabiztosan állt a pályára, én meg az első meccsen kerestem még a játékomat. Ezt a helyzetet még nehezítette a gyakorlás hiánya is, ez a kettő együtt sok volt. Tudtam, hogy mit szeretnék játszani, ez az első szettben látszott is. Akár a rövidítés ide is eldőlhetett volna.
Valóban, az első játszma nagyon hektikus volt, ahogy a rövidítés is. Az sokat rontott mentálisan, hogy azt elveszítetted?
Igyekeztem a második játszmába átmenteni az energiát, tiszta lappal újraindulni. A második szettben sokkal jobban kezdett az ellenfelem, még az elsőben javult a szervája, és azt át tudta hozni. Tehát az ő játéka javult, az enyém pedig nagyjából maradt azon a szinten, mint az első játszmában. Ez így nyilván kevés volt, javítani kellett volna tudni a játékomon.
Indulsz azonban párosban is csütörtökön, ráadásul egy olyan partnerrel, akivel korábban már játszottál.
Még januárban játszottam párost először Vivien Heisennel, akkor a sydney-i tornán döntőbe jutottunk. Ott csak attól a párostól kaptunk ki, akik utána Melbourne-ben, az Ausztrál Openen is döntőt játszottak. Pozitívan állunk a dologhoz, mindketten szeretjük ezt a borítást. Remélem, hogy a csuklóproblémám is hamarosan megoldódik, és tudok majd edzeni a következő pár napban. Jó lenne minél több kört menni párosban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés