Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy lépésre van Serena Williams - Iga Swiatek könnyedén hozzácsapott még egy győzelmet a sorozatához

Eurosport Magyarország

Frissítve 01/06/2022 - 16:51 GMT+2

Utolsóként a világelső lengyel Iga Swiatek jutott elődöntőbe a párizsi francia nyílt teniszbajnokság női egyesében, miután rendkívül magabiztos játékkal jobbnak bizonyult az amerikai Jessica Pegulánál. A két játékos harmadszor találkozott egymással, Swiatek - az idei, miami randevújuk után - másodszor bizonyult jobbnak. Eredmény: • Swiatek (lengyel, 1.)-Pegula (amerikai, 11.) 6:3, 6:2

Iga Swiatek bejutott a Roland garros elődöntőjébe

Fotó: SID

Roland Garros - A világelső Swiatek is elődöntős.
A szerdai mérkőzés gyors brékváltással kezdődött, majd Pegula csak 3:3-ig tudta tartani a lépést az esélyesebb Swiatekkel. A Roland Garroson 2020-ban győztes, tavaly negyeddöntős lengyel az azt követő nyolc gémből hetet nyert meg - ezekből három volt brék -, és összességében könnyedén, 1 óra 31 perc alatt fejezte be a meccset.
A két játékos harmadszor találkozott egymással, Swiatek - az idei, miami randevújuk után - másodszor bizonyult jobbnak.
Swiatek elődöntős ellenfele a 20. helyen kiemelt orosz Daria Kasatkina lesz, aki pályafutása során először került a négy közé Grand Slam-tornán. Egymással már négyszer mérkőztek meg, az elsőt tavaly az orosz nyerte, a lengyel idén az Australian Openen, Dubajban és Dohában győzött, mindannyiszor nagyon könnyedén, két szettben.
A világelső sorozatban a 33. összecsapását nyerte meg, sikersorozata 2000 óta a harmadik leghosszabb a nők között. Nála többször csak az amerikai Serena (34) és Venus Williams (35) nyert megszakítás nélkül ebben az évezredben. Az abszolút rekord Martina Navratilova nevéhez fűződik, aki 1984-ben 74 meccset nyert megszakítás nélkül.
A másik ágon az elődöntőben az amerikai Coco Gauff és az olasz Martina Trevisan csap össze egymással.
picture

Meglett a 33. győzelem is, Swiatek keze a negyeddöntőben sem remegett meg

Eredmények, negyeddöntő:

nők:
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés