Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Piros Zsombor nem jutott túl a Garros-selejtező első körén

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/05/2023 - 19:25 GMT+2

Roland Garros - Piros Zsombor a selejtező első fordulójában búcsúzott kedden a francia nyílt teniszbajnokságtól. A világranglistán 125. játékosra a német Dominik Koepfer várt, akitől tavaly simán kikapott egy vancouveri versenyen.

Piros Zsombor (Fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

Roland Garros - Piros Zsombor búcsúzott a selejtezőben

A német ellenfél az elmúlt hét legnagyobb ugrását mutatta be az ATP-rangsor top 200-ában azzal, hogy - a torinói challenger-torna megnyerésével - 47 (!) helyet javítva feljött a 102. pozícióba.
A keddi mérkőzés első hat játékában négyszer is a fogadó örülhetett, a kulcsjáték azonban Koepfer 6:5-ös vezetésénél következett, amikor a német - Piros adogatásainál - második szettlabdáját kihasználva előnybe került.
A folytatásra összeszedte magát a magyar válogatott játékosa és fél óra alatt egyenlített, de ezzel el is lőtte a puskaporát, mert a német rivális egy még könnyebb részsikerrel lezárta a 111 perces mérkőzést.
A kvalifikációban így magyar részről Jani Réka és Marozsán Fábián van még versenyben, szerdán mindketten pályára is lépnek: előbbi a francia Alice Robbe-bal, utóbbi a kínai Shang Junchenggel csap össze dél körül.
A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, melynek küzdelmei vasárnap kezdődnek. Az elitmezőnyben Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg Babos Tímea párosban indul.
Eredmény:
selejtező, 1. forduló:
  • Dominik Koepfer (német)-Piros Zsombor (13.) 7:5, 2:6, 6:1
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés