Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tavaly megszorongatta Nadalt, idén az első körben búcsúzott a kanadai, de azt mondja, "nem akar pánikolni"

Eurosport Magyarország

Frissítve 29/05/2023 - 20:43 GMT+2

Roland Garros - A kanadai Felix Auger-Aliassime elárulta, hogy fizikailag óriási küzdelem volt számára a hétfői Fabio Fognini elleni meccs, ahol három sima szettben kapott ki, így búcsúzott rögtön a francia nyílt teniszbajnokság első körében. A meccs után elmondta, mi volt a probléma, és azt is, hogy ettől még nem esik pánikba.

Meglepetés az első fordulóban: Fognini szerzett egy top 10-es skalpot

"Tegnap este kicsit rosszul voltam, nem igazán tudtam aludni" - nyilatkozta Felix Auger-Aliassime a veresége után. "Igen, egész éjjel szarul voltam. Ez a helyzet."
A kanadai bemelegített a meccsre, és megpróbálta magát a lehető legjobb állapotba hozni, de végül nem tudta felvenni a versenyt az olasz Fabio Fogninivel, így 4:6, 4:6, 3:6-ra kikapott az első meccsén Párizsban.
"Egyetlen szett után begörcsöltem, és egyszerűen nem tudtam tovább mozogni. Szóval igen, ez van" - folytatta Auger-Aliassime. "Nem voltam biztos benne, hogy folytassam-e a játékot, hogy adjak-e magamnak egy esélyt, vagy adjam fel. Nehéz helyzet volt, de van ilyen. Csak újra 100%-osnak kell lennem."
"Rá kell jönnöm, mitől lettem ennyire rosszul, egy hete Lyonban ugyanez történt, ugyanígy nem éreztem jól magam" - folytatta a kanadai. "Egy-két vizsgálatot meg kell ejteni, hogy kiderüljön, mi a baj."
picture

Meglepetés az első fordulóban: Fognini szerzett egy top 10-es skalpot

Egy évvel ezelőtt Auger-Aliassime valóságos bombaformában volt a Roland Garroson, öt szettre kényszerítette a tornát végül megnyerő Rafael Nadalt a nyolcaddöntőben, így eléggé meglepőnek tűnik az eredmények láttán, hogy idén már az első fordulóban kiesett. A fiatal kanadai viszont nem aggódik az eredmény miatt.
"Nyilván nehezebb, amikor veszítesz, és nem játszol jól, és az is, amikor nem érzed jól magad a bőrödben, de igyekszem nem túlaggódni a dolgot, nem akarok pánikolni. Még elég sok verseny van hátra idén, és bízom benne, hogy ha minden a helyére kerül, akkor idén is képes leszek jól játszani és jó pillanatokat tölteni a pályán."
Nem szabad pánikba esnem. Ez egy nehéz időszak, de a helyzettől függetlenül a legjobbamat kell nyújtanom.
Forrás: ATP

A Roland Garros összes mérkőzését élőben és reklámmentesen lehet követni az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés