Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy szettet veszített a világelső, de végül nagyobb gond nélkül továbbjutott Alcaraz

Eurosport Magyarország

Frissítve 31/05/2023 - 19:57 GMT+2

Roland Garros - A világelső Carlos Alcaraz a második fordulóban a japán Taro Daniel ellen lépett pályára, és ugyan egy szettet elveszített, de végül 6:1, 3:6, 6:1, 6:2-vel, egy közel két és fél órás meccsen továbbjutott a harmadik fordulóba. A spanyol ellenfele a kanadai Denis Shapovalov lesz a következő körben.

Nem volt elég egy tweener? Tessék, itt van kettő!

Carlos Alcaraz szerdai meccse a vártnál egy kicsit döcögősebbre sikerült, a második szettben ez annyira meglátszott, hogy a spanyol 3:6-ra elvesztette azt. Utána viszont ismét elővette a már jól ismert, Grand Slam-címre hajtó formáját, és végül 2 óra 27 perc alatt kiejtette Taro Danielt a második fordulóban.
Miután Alcaraz, aki most először indult el első kiemeltként egy Grand Slamen, megnyerte a nyitószettet, de a második játszmában valahogy elveszítette a koncentrációját. A 20 éves játékos azonban nem kapcsolt ki teljesen, sőt, emelte a játéka színvonalát és összehozta a továbbjutást.
"Taro nagyszerűen játszott. Nagyon kemény játékos, és idén már elég jó játékosok ellen is nyert meccseket" - mondta Alcaraz. "A körülmények kemények voltak, és nagyon-nagyon kemény volt maga a meccs is, de ilyenkor a lehető legjobban kell alkalmazkodni a játékhoz. Minden ütésre rettentesen koncentráltam, és végül összejött a nagy játék, örülök a győzelemnek."
A világelső az idei ötödik Tour-szintű tornagyőzelmére, és összességében a második GS-címére hajt Párizsban ebben a két hétben. A 2022-es US Open-bajnoka idén Madridban, Barcelonában és Buenos Airesben is magasba emelhette a trófeát, de nem csak salakon jött ez neki össze, Indian Wellsben kemény pályán lett ő a torna bajnoka.
picture

Alcarazt is ki lehet zökkenteni, a japán srác szettet lopott a világelsőtől - összefoglaló

A spanyol, aki 46 nyerőt ütött Daniel ellen, Denis Shapovalov ellen folytatja címvédését, miután a kanadai 6:2, 3:6, 6:3, 6:3-ra legyőzte az olasz Matteo Arnaldit.
"Csodálatos itt játszani" - mondta Alcaraz. "Éreztem a közönség támogatását az első napon és ma is. Nagyon boldog vagyok, hogy a Philippe-Chatrier-n játszhatok, tényleg érzem az energiát és a támogatást".
Forrás: ATP
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés