Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Świątek kíméletlen, de Wilander szerint még nagyon meg sem erőltette magát a Garroson

Minich Réka

Publikálva 04/06/2023 - 20:18 GMT+2

Iga Świątek 6-0, 6-0-s győzelemmel jutott tovább a Roland Garros harmadik fordulójából a kínai Xinyu Wang ellen. Az 51 perces meccs után az Eurosport szakértője, Mats Wilander is értékelte a lengyel címvédő győzelmét, aki szerint Świątek kíméletlen volt. A meccs utáni sajtótájékoztatón viszont Świątek nem volt hajlandó a pékségéről beszélni.

6:0, 6:0 - Swiatek 52 perc alatt, mint forró kés a vajon, úgy gázolt át az ellenfelén

Iga Świątek szombaton kevesebb, mint egy óra alatt, két újabb bagellel a tarsolyában tudta le a harmadik fordulót, de nem akar a fölényére koncentrálni.
Iga Świątek könnyedén jutott túl a harmadik fordulón is Párizsban, ráadásul egyik legnagyobb riválisa, Elena Rybakina betegség miatt visszalépett, így a lengyelnek egyre nagyobb az esélye a címvédésre. Mats Wilander szerint eddig minden tökéletesen alakul a számára.
„A Wang elleni győzelme hibátlan volt. Rómában egy kisebb sérülés miatt visszalépett, így lett pár nap pihenője a Garros előtt, mielőtt újra edzésbe állt.
Ez a 6-0, 6-0-s győzelem nem volt megerőltető a számára, viszont egyre nagyobb lesz az önbizalma. Wang szerencséje, hogy ez a meccs a harmadik fordulóban jött neki, hiszen ekkora különbségek inkább az elején szoktak előfordulni, rögtön egy ekkora veréssel kezdeni, majd hazamenni pedig borzasztó érzés.
Így legalább nyert kétszer, de ez a vereség biztos fájni fog. Iga viszont, elképesztő…. Nem próbál meg minden labdáért úgy menni, mintha meccslabda lenne, de mindig arra törekszik, hogy remekeljen. Nem biztos, hogy minden pontot meg fog nyerni, de legalább úgy fog játszani, ahogy ő akar.
Ebben rejlik az egyik erőssége, ráadásul nagyon nehéz végig koncentrálni, ha ekkora fölényben vagy. Nem fontos, hogy három játszmában, kiélezett meccseket játsszon, hiszen minden pontra úgy koncentrál, mintha az lenne a legfontosabb.
Spórol az energiájával, számára még alig kezdődött el a torna.”
Wilander mellett Alize Lim volt a másik szakértő, aki már előre tekintett, hiszen, ha beigazolódik a papírforma, akkor hamarosan újabb Sabalenka- Świątek meccset láthatunk.
„Tetszik, ahogy Iga játszik, mindig megmutatja, hogy képes dominálni, Sabalenka számára erőt fitogtat. Aryna számára motiváló lehet, hiszen egyre jobbnak kell lennie, ha meg akarja verni Igát.”
Świątek párizsi dominanciáját jól jelzi, hogy eddig mindössze ketten tudtak 4 szettet is nullára nyerni az első három fordulóban. Korábban ez Martina Navratilovának 1985-ben és Mary Pierce-nek 1994-ben sikerült.
Természetesen az internetes mémgyártók részéről nem is maradhattak el a szokásos pékségről szóló képek, amit a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egyes újságírók is erőltettek. Iga Świątek viszont nem volt hajlandó belemenni a témába.
„Nem akarok erről beszélni. Értem, hogy miért beszélnek sokat róla, hiszen tényleg vicces a tenisz pedig a szórakoztatóipar része. Egy teniszező nézőpontjából viszont teljesen más a helyzet, hiszen nem akarok tiszteletlen lenni az ellenfelemmel szemben. Sosem tudhatjuk, hogy mi történik a színfalak mögött, mindenkinek lehet rossz napja.
Ezért sem akarok a pékségről beszélni, beszéljen róla a Twitter, én pedig fókuszálok a teniszre. Ezzel is megtisztelem az ellenfeleimet.”
Świątek hétfőn az ukrán Lesia Tsurenko ellen készítheti el az újabb bagelt.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés