Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tovább hullanak a nagy nevek a Garroson - a ranglista harmadikja is pakolhat haza

Kálmán Laci

Frissítve 02/06/2023 - 16:28 GMT+2

Sorra esnek ki a nagy nevek a Roland Garroson, ezúttal a világranglista harmadikját, Jessica Pegulát küldték haza Párizsból. Egészen konkrétan Elise Mertens volt az, aki megálljt parancsolt az amerikainak, akinek esélye sem volt a belga ellen a harmadik fordulós meccsükön.

Meglepetés: sima vereséggel búcsúzott a női torna egyik esélyese

A szeles körülmények az ő játékát támogatták.
Ezt mondta Jessica Pegula miután sima két jászmában, 6:1, 6:3 arányban kikapott Elise Mertenstől. Az amerikai nem a kifogásokat kereste, elismerte, hogy ellenfele jobb volt, egyszerűen csak igyekezett magyarázatot találni arra, miért nem volt képes hatékonyabb teniszt nyújtani.
Lassan kezdett az amerikai, aztán valamelyest belejött ugyan, de az a lényegen nem változtatott. Nem tudta ugyanis átvenni az írányítást, lélektanilag végig a belga volt fölül, és le is tutda zárni a meccset, amivel bejutott a negyedik fordulóba.
Előzetesen pedig Pegula számított esélyesebbnek, már csak azért is, mert az elmúlt öt Grand Slam közül négyszer, köztük a tavalyi Garroson, bejutott a legjobb nyolc közé. Így viszont Mertens élete legjobb párizsi szereplését produkálja azzal, hogy ott van a legjobb 16 között. A negyeddöntőbe jutásért Anastasia Pavlyuchenkova lesz majd az ellenfele.
picture

Elise Mertens

Fotó: Getty Images

"Örülök, hogy két szettben megoldottam. Szerintem jól játszottam, szeretek ezen a csodálatos pályán teniszeni" - a meccs utáni interjúban a Philippe Chatrier Stadionban.
"Az első játszma eléggé egyértelmű volt, a második azonban már jóval keményebb. Főleg az a játék volt kritikus, amelyet 4:3-nál játszottunk. Nagyon boldog voltam, hogy azt megnyertem, mert utána akár jöhetett volna egy fordulat is a meccsen."
picture

Jessica Pegula odpadła z turnieju w Paryżu

Fotó: Getty Images

Pegula természetesen nem volt elégedett a játékával, de azért igyekezett a pozitívumokat keresni.
"Szerintem azért egész jó pontokat játszottam, de Elise nagyon keményen állta a sarat" - mondta Pegula. "Alig hibázott, engem viszont alaposan megdolgoztatott, meg kellett küzdenem minden egyes játékért. A szeles körülmények az ő játékát támogatták."
"Nagyon jól fogadott is. Úgy gondolom, hogy jól használta a szelet is, ahogy láttam, mindkét oldalról előnyt tudott belőle kovácsolni a maga számára. Agresszív volt szélnak háttal és széllel szemben is. Ráadásul rendkívül jól védekezett."
picture

Meglepetés: sima vereséggel búcsúzott a női torna egyik esélyese

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés