Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mischa Zverev: „Egy Grand Slam-torna elődöntőjében veszíteni luxusprobléma.”

Farkasvölgyi Gábor

Frissítve 03/06/2022 - 20:04 GMT+2

Drámai körülmények között, Sacha Zverev bokasérülésével ért véget idejekorán a Roland Garros első férfi elődöntője. Zverev a Rafael Nadal elleni mérkőzésének második játszmájában egy csúszást követően szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, a bokája aláfordult, nem tudta folytatni a találkozót.

Zverev csúnya bokasérülés miatt feladni kényszerült az elődöntőt

Az összecsapást követően testvére, Mischa Zverev az Eurosport németországi Matchball műsorában nyilatkozott végtelenül higgadtan és sportszerűen a történtekről.
"Egy ilyen dolgot nem lehet semmihez sem hasonlítani. Amikor megsérülsz, mint Sascha az olyan, mintha az életed egy darabját vennék el tőled, legalábbis egy bizonyos időre, mert nem tudsz járni, nem tudsz játszani, nem teniszezhetsz. Ugyanakkor vannak sokkal rosszabb helyzetek, sokkal súlyosabb problémák is a mai világban. Egy Grand Slam-torna elődöntőjében veszíteni a legkisebb probléma. Ez még csak nem is luxusprobléma, ez színtiszta luxus." – beszélt testvére lelkiállapotáról az Mischa Zverev.
A kétszeres világbajnok Zverevet végül tolókocsiban vitték az öltözőbe, ám a német komoly lelkierőről téve tanúbizonyságot, néhány perccel később mankókkal visszajött és kezet nyújtott Nadalnak. A spanyol klasszis ezt követően az öltözőben még támogatásáról biztosította riválisát, erről szintén az idősebbik Zverev mesélt.
"Rafa egy nagyon különleges ember. Tökéletesen átérezte a helyzetet. Saschának nagyon sokat jelentett, hogy Rafa beszélt vele. Ezekben a pillanatokban segít, ha a legjobbal és a legerősebbel tudsz beszélni. Fontos és jó hallani a történeteiket, felvidíthat, eltereli a figyelmedet.”
Rafael Nadal pályafutása 14. Roland Garros-döntőjére készülhet, nyilván nem így képzelte a döntő kiharcolását. A spanyol eddigi 13 fináléját egytől egyig megnyerte, a vasárnapi döntőben a Casper Ruud- Marin Cilic mérkőzés győztesével találkozik majd.

Eredmény, elődöntő, férfiak:

  • Nadal (spanyol, 5.)-Zverev (német, 3.) 7:6 (10-8), 6:6-nál Zverev feladta
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés