Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics Márton számára is Marin Cilic lett a végállomás, párosban még izgulhatunk érte a Roland Garroson

Eurosport Magyarország

Frissítve 26/05/2022 - 17:18 GMT+2

Roland Garros: Fucsovics Márton a második fordulóban búcsúzott a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyétől, miután négy játszmában kikapott Marin Cilictől. Fucsovics Márton vereségével minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől, párosban azonban még ma este pályára lép Marci Frances Tiafoe oldalán.

Fucsovics Márton számára is Marin Cilic lett a végállomás, párosban még izgulhatunk érte a Garroson

A világranglistán a magyarok közül legmagasabban rangsorolt Fucsovics Márton (57.) és az ATP-rangsorban 23. horvát ellenfele, Marin Cilic ezt megelőzően kétszer találkozott, 2017-ben Bázelben három, 2018-ban Indian Wellsben két játszmában nyert Cilic, akinek azonban a salak a legkevésbé kedvelt borítása.
A US Open 2014-es bajnoka az első fordulóban tükörsimán legyőzte Balázs Attilát, míg Fucsovics a selejtezőből főtáblára jutott Geoffrey Blancaneaux ellen tudott nyerni ugyancsak három szettben.
A csütörtöki összecsapáson jól kezdett a nyíregyházi teniszező, már 1:1-nél volt négy bréklabdája, ezeket azonban nem tudta kihasználni. Saját adogatásainál magabiztos volt a magyar Davis Kupa-válogatott alapembere, aki 3:3-nál elvette ellenfele szerváját, majd 54 perc elteltével bréklabdát hárítva került szettelőnybe.
A második játszmára elsősorban második adogatásai javultak fel Cilicnek, aki hibái számának csökkentése mellett egyre több nyerőt ütött, majd saját szempontjából a legjobbkor, 5:4-es vezetésénél tudta brékelni Fucsovicsot.
A harmadik szett a horvát játékos újabb brékjével indult, magyar ellenfele 1:4-nél három fogadóelőnyt tudott hárítani, de a következő gémben a maga lehetőségét nem használta ki, így a játék képét továbbra is irányító Cilic fordított.
A negyedik felvonásra Fucsovics játéka teljesen szétesett, a 4:0-ra elhúzó Cilic "szórta" a nyerőket, adogatóként és fogadóként sem követett el szinte semmilyen hibát, miközben nyíregyházi riválisa rengeteget rontott. A magyar teniszező ugyan 5:3-ra még szépített, a precízebben játszó Cilic azonban 2 óra 54 perc után így is a továbbjutást ünnepelhette.
Fucsovics vereségével minden magyar játékos búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
  • Marin Cilic (horvát, 20.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:4, 6:2, 6:3
női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
  • Gálfi Dalma, Anna Kalinskaya (magyar, orosz) - Anna-Lena Friedsam, Tatiana Maria (német) 6:4, 6:3
  • Doi Misaki, Ajla Tomljanovic (japán, ausztrál)-Udvardy Panna, Vivian Heisen (magyar, német) 6:4, 4:6, 6:0
férfi páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
  • Fucsovics, Frances Tiafoe (magyar, amerikai)-Simone Bolelli, Fabio Fognini (olasz, 11.) 19.00 körül
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés