Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics: Ilyen feltételekkel talán kihagyom Wimbledont

Sergő Z. András

Publikálva 27/05/2022 - 06:02 GMT+2

Balázs Attila után Fucsovics Mártonnak is Marin Čilić volt a végállomás az idei Roland Garroson. Marci jól kezdte a mérkőzést, az első szettet meg is nyerte, és a másodiknál is breaklabdája volt. A folytatásban azonban a horvát felőrölte, így ő van ott a legjobb 32 között. Az okokról és a folytatásról, különösen a wimbledoni pontokról kérdeztük a meccs utáni interjúban.

Fucsovics Márton

Fotó: Twitter

Másfél játszmán keresztül úgy tűnt, meglehet a továbbjutás, de utána átkapcsolt valamit az ellenfeled. Hogyan lehet ilyenkor reagálni?
Sok minden hátráltatott ma. Nehéz meccs volt, nehéz körülmények. Mély volt a pálya is, nehéz a labda. Mindezek mellé egy jól szerváló Čilić. Az első szettben felszabadultan játszottam, ott néhány fonák egyenessel meg tudtam lepni. Ekkor tudtam megbrékelni. De szinte hibátlanul játszott, több nyerőt ütött, mint ki nem kényszerítettet. Második játszma 4-3-nál is volt egy breaklabdám, amire beütött három jó első szervát. Kicsit úgy éreztem, jó szerváival és agresszív játékával felőrölt.
picture

Balázs Attila után Fucsovics Mártont is a US Open 2014-es bajnoka búcsúztatta a Roland Garroson

A nehéz körülmények közé azt is belesorolod, hogy hallhatóan többen szurkoltak neki? Az előző meccsed egy francia ellen volt, ott még érthető…
Igen, kétségtelenül nehéz úgy játszani, hogy ennyien szurkolnak az ellenfélnek. Az előző meccsen azért nagy volt a különbség az ellenfél játéka és az enyém között, ma pedig egy korábbi Grand Slam-bajnokkal játszottam, aki ott van a legjobb 30 között a világranglistán.
Az egyéni küzdelmeknek ezzel vége, de még ott a páros. Éppen ma lett volna meccs az egyes után, de visszalépett az ellenfél. Az egyes és a páros motivációja között van különbség?
Úgy mentünk volna fel a pályára, hogy meg akarjuk nyerni a mérkőzést, de örülök, hogy ma nem kellett játszani, és rápihenhetünk a holnapi meccsre. Még nem játszottunk együtt párost, de szerintem jó partner lesz Tiafoe. Jól szerváló, ügyes kezű. Úgy érzem, össze fogunk illeni.
Ezzel, gondolom, vége a salakszezonnak. Mik a tervek a füvesre?
Be vagyok nevezve Stuttgartba, Queensbe, Halléba és Eastbourne-be. (Queens és Halle egyaránt június 13-án kezdődik, így legfeljebb az egyiken lesz ott. – S. A.) Wimbledonba is be vagyok nevezve, de egyelőre várjuk a szervezők és az ATP döntését, hogy mi lesz a pontokkal.
Tavaly ugye a negyeddöntővel sok pontot szereztél, amelyek most elvesznének. Ha nem adnak pontot, akkor nem mennél?
Még nem dőlt el, hogy döntünk. Viszont, ha nem adnak pontot, szinte biztos, hogy kiesem a top 100-ból, ha az előző versenyeken nem játszom jól. Még az is elképzelhető, hogy akkor kihagyom, és elmegyek Challenger-versenyekre pontot gyűjteni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés