Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Félelmetesen nagy játék, és egy ötszettes thriller végén Marin Čilić bejutott a Roland Garros elődöntőjébe

Eurosport Magyarország

Frissítve 01/06/2022 - 21:47 GMT+2

A huszadik helyen kiemelt horvát Marin Cilic elődöntőbe jutott a párizsi francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesében, miután a szerdai negyeddöntőben nagy csatában legyőzte a hetedik kiemelt orosz Andrey Rublevet. Cilic az elődöntőben a Casper Ruud (norvég, 8.)-Holger Rune (dán) összecsapás győztesével találkozik, míg a másik ágon Alexander Zverev-Rafael Nadal elődöntő következik.

Roland Garros - Cilic nagy csatában jutott a négy közé

Fotó: Getty Images

Roland Garros - Cilic nagy csatában jutott a négy közé.
A fordulatos összecsapáson Rublev jutott játszmaelőnyhöz, majd Cilic - aki az első fordulóban Balázs Attilát, a másodikban Fucsovics Mártont búcsúztatta - fordított, azt követően pedig már az orosz egyenlített. A döntő szettben a horvát 5:4-es előnyét követően brék-, illetve meccslabdához jutott, amit azonban riválisa hárított. Így eljutottak a rövidítésig, amelyben 2-1-es vezetését követően Rublev már nem tudott pontot szerezni. A találkozó 4 óra 14 percig tartott.
Hetedik egymás elleni meccsükön Cilic harmadszor nyert, az Australian Open után idén már a második Grand Slam-tornán állította meg Rublevot.
A GS-viadalok közül Cilic utolsóként a Roland Garroson jutott négy közé, a US Openen már nyert is (2014), az Australian Openen (2018) és Wimbledonban (2017) volt döntős. Rublev még nem volt GS-elődöntős, ötödször búcsúzott a negyeddöntőben, a Roland Garroson 2020 után másodszor.
picture

Cilic nagy csatában jutott a négy közé

Cilic az elődöntőben a Casper Ruud (norvég, 8.)-Holger Rune (dán) összecsapás győztesével találkozik, míg a másik ágon Alexander Zverev (német, 3.)-Rafael Nadal (spanyol, 5.) elődöntőt rendeznek.
picture

Andrey Rublev - Marin Cilic - Roland-Garros - a mérkőzés legjobb pillanatai

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Cilic (horvát, 20.)-Rublev (orosz, 7.) 5:7, 6:3, 6:4, 3:6, 7:6 (10-2)
korábban:
nők:
női páros, negyeddöntő:
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés