Roger Federer 405 nap kihagyást követően kiváló tenisszel és győzelemmel tért vissza. A svájci elégedetten nyilatkozott a játékáról, ugyanakkor azt is hozzátette, számára most az volt a legfontosabb, hogy a hosszú szünetet követően végre ismét pályára tudott lépni.

"Összességében nagyon boldog és elégedett vagyok. Sok javítanivaló akad még, de mindent figyelembe véve, nagyon örülök a teljesítmémyemnek. Elmondtam már a versenyt megelőzően, hogy az eredmény nem számít, mindegy, ha kikapok 6:2, 6:2-re, ugyanolyan boldogan ülnék itt, mint egy döntő szett 7:5-re megnyert meccs után. Mert hát több mint 400 napja, hogy utoljára teniszpályára léptem, ami elég hosszú idő" - értékelt vidáman Federer, miután 7:6 (8), 3:6, 7:5 arányban legyőzte Daniel Evanst a dohai torna második fordulójában.
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
4 ÓRÁJA
Hogy mekkora várakozás övezte Federer visszatérését, tökéletesen visszaköszön abban a videóban, amit a dohaival párhuzamosan futó santiagói versenyen rögzítettek. A várakozásra kijelölt szobában a játékosok, az edzők és a személyzet egy emberként figyelték a meccset, amely saját jogán is szórakoztatónak bizonyult. Federer teniszén nem érződött a sok kihagyás, ugyan a fonákja időnként cserben hagyta, és hozott pár rossz döntést is, a meccs egészét figyelembe véve nagyszerűen adogatott, emellett a fontos pontoknál is jól játszott.
Az első szettben például magabiztosan hárította Evans egyetlen bréklabdáját, majd az sem zavarta meg, hogy ellenfele 4-2-re vezetett ellene a tie-breakben, és egy bravúros fonák elütéssel szerezte vissza az elveszített adogatópontját. Federer adogatásainak hatékonysága a második szettben visszaesett, amire a játszma is ráment, de gyorsan összerakta a játékát a folytatásra. Ekkor már kezdett ráérezni a fogadásokra, Evans adogatójátékai egyre szorosabban alakultak, és épp a legvégén sikerült is megtörnie ellenfelét.

Roger Federer elégedett volt a teniszével az Evans elleni meccsen.

Fotó: Getty Images

"Nagyon elégedett vagyok, hogy így tudtam kezelni a nehéz pillanatokat" - jegyezte meg Federer. "Nem volt olyan érzésem, hogy a játékom megingott volna, ahogyan a fontosabb pontokhoz értünk. Úgy gondolom, sikerült úgy játszani, ahogyan azt szerettem volna, ami mindig jól jel és nagyszerű érzés. Különösen az edzéseket követően, mert ott nem számít, ha elhibázol bréklabdánál egy fonák egyenest. Itt viszont nagyon is sokat számít. Egyetlen kettőst sem ütöttem két óra 20 perc alatt, ami annak a jele, hogy jól működik a térdem a szerváknál."
Federer a harmadik szettre elfáradt, de képes volt ehhez igazítani a játékát, és feljebb kapcsolta a tempót.
"Rájöttem, hogy többször kell támadnom, miután hosszabb lett a meccs, és ezt sikerült megvalósítanom, sokszor voltam a hálónál, kihasználtam ott a lehetőségeimet. Ez nagyobb terhelés a testnek, mert megpróbálod végrehajtani azokat az ütéseket, és nem csak a labdamenetben maradás a cél, ami az én szememben könnyebb. Örülök annak, hogy robbanékony voltam, még akkor is, amikor már egymást érték a nehezebb és a jobb szakaszok."
A svájcit arról is megkérdezték, hogyan készül a következő meccsére.
"Egy régi vágású emberről beszéltek. Csak egyszer vettem jégfürdőt, és nem szerettem. Szóval azt nem próbálom ki újra. Fájdalomcsillapítokat sem szedek be csak úgy. Legfeljebb akkor, ha már nagyon muszáj. Most azért nem ez a helyzet. Talán kilenc hónapja vettem be legutóbb fájdalomcsillapítót, a műtét után. Innen nézve egészséges vagyok. Kajálok egyet, nyújtok, vagy előtte inkább zuhanyzom, mert azt a helyszínen nem lehet, masszíroztatok, alszom, holnap pedig bemelegítek."
Federer következő ellenfele Nikoloz Basilashvili lesz.
via Tennis Majors
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
9 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
16 ÓRÁJA