Haladjunk időrendben: a hölgyek döntőjét játszották előbb Cincinnatiben, Serena Williams és Ana Ivanovic idén már negyedik alkalommal találkozott. Az eddigi három meccsük alapján nagy csatára számíthattunk, hiszen a szerb legyőzte Williamset az Ausztrál Openen, aztán Rómában, illetve Stanfordban is nyert ellene egy-egy szettet.
Most is jól kezdett Ivanovic, és úgy tűnt, hogy egy fantasztikusan kiélezett, lehetőleg ismét háromszettes klasszikust látunk majd. De sajnos nem így lett. Az első szettben 3/1-re még Ivanovic ment, de 6/4-re fordított az amerikai, aki még sosem tudta megnyerni a Cincinnati tornát. Annak ellenére, hogy már hatodszor próbálkozott. Ez a tény alighanem extra motivációt adott neki, és a másodikban már semmi esélyt nem adott ellenfelének. A világelső 26 nyerőt hozott össze, 13 hiba mellett, egészen parádés statisztika. 6/4, 6/1 a végeredmény.
Williams idei ötödik, pályafutása 62-dik egyéni tornagyőzelmét szerezte meg. A meccs utáni kézfogásnál nagyon kedvesen valami olyasmit mondott, hogy mi mind imádunk téged, Ana. Édes pofa volt, bár Szávay Ági felvetette a magyar közvetítésben, hogy ha kikapott volna, akkor aligha ezt mondja... Ivanovic feljött a világranglista kilencedik helyére, márpedig a 2009-es Garros óta nem járt ilyen magasan. Ráadásul a mostani helyezésével és Li Na visszalépésével megvan neki a nyolcadik kiemelés a US Openre.
Tenisz
Tokió 2020 - Podoroska (ARG) - Badosa (ESP) - Tenisz – Olimpiai főhírek
6 PERCE

Serena Williams dominálta a tornát

Fotó: Eurosport

A viszonylag egyszerű női döntő után következett a sportág első olyan Masters 1000-es döntője, ahol két 30 feletti játékos találkozott, Roger Federer és David Ferrer. Valami egészen brutális teniszt mutattak az első szettben, Ferrer alighanem tudása legjavát adta, de 4/3-nál két kettős hibával elbukta az adogatását, és Federer annak ellenére kiszerválta a szettet, hogy 0-40-nel indította a következő game-et.
Merthogy hiába játszott annyira jól Ferrer, a svájci még nála is agresszívabb volt, rengeteget ment fel a hálóhoz (néha teljesen váratlanul), amikor pedig védekezni kellett, akkor sem lustálkodott, elment mindenért. Motiváció persze bőven volt mindkét oldalon, hiszen a spanyol még sosem tudta legyőzni ellenfelét, igaz, múlt héten szettet csípett ellene Torontóban, ami korábban nem sűrűn fordult elő. Federer pedig sorozatban elbukott négy Masters 1000-es döntőt (tavaly Róma, idén Indian Wells, Monte Carlo és Toronto), valamint ugye kikapott a wimbledoni fináléban is, mondhatni tehát, hogy éhes volt a sikerre.
Csakhogy Ferrert nem tudta megtörni az első szettel, sőt. A spanyol, ha ez lehetséges, még jobban játszott a másodikban, melynek érdekes módon az első játék volt a kulcsa. Ferrer adogatott, és rendkívüli nehézségek árán hozta, aztán breakelt, és innentől fogva Federer csak szenvedett. Vagy tartogatott a harmadik szettre?
Lehet, hogy az utóbbi történt, de az biztos, hogy elmondása szerint a második játszma végén már sokkal jobban érezte magát és a teniszt, és ezt át tudta vinni a döntő szettre. Lehetséges, hogy ha a második szett nagyobb csatában, hosszabb idő alatt lett volna Ferreré, akkor a svájci elfárad, de nem így alakult. 6/3, 1/6, 6/2 lett a vége, és Federer ezzel a 22-dik Masters 1000-es trófeáját ünnepelhette, valamint a hatodikat Cincinnati-ben, és a 80-dikat összességében. Azt hiszem, elég jól látszik a fenti képen, hogy mennyire örült ennek a sikernek.
Tokyo 2020 women
Tokió 2020 - Svitolina (UKR) - Sakkari (GRE) - Tenisz – Olimpiai főhírek
10 PERCE
Tokyo 2020 men
Tokió 2020 - Chardy (FRA) - Karatsev (ROC) - Tenisz – Olimpiai főhírek
40 PERCE