Az első, június 23-i árverésen húsz tárgyra lehet majd licitálni, mindegyik a volt világelső GS-győzelmeinek egyikéhez kötődik. A kikiáltási árak háromezertől (körülbelül 1,25 millió forint) 70 ezer fontig terjednek.

Árverésre kerül például az az ütő és sportruházat, amellyel, illetve amelyben Federer 2009-ben megnyerte a Robin Söderling elleni döntőt a francia nyílt bajnokságon, s ezzel a még hiányzó GS-tornagyőzelmet is megkaparintotta. A cipőkön még látható a Roland Garros vörös salakjának nyoma.

Roger Federer Roland-Garros 2009

Fotó: Getty Images

Tenisz
Agassi: „A fiatalok nem tisztelhetik annyira a Nagy Hármast, mint eddig tették”
TEGNAP 15:17
"Az aukció minden egyes darabja teniszkarrierem egy-egy fontos pillanatát jelképezi. Ez az akció lehetőséget ad számomra, hogy a személyes gyűjteményem egy részét megosszam a szurkolóimmal" - mondta Federer, akit sokan minden idők legjobb teniszjátékosának tartanak.
Hozzátette: ennél fontosabb azonban, hogy a bevétellel a Roger Federer Alapítványt támogatják, amely így folytathatja oktatást segítő tevékenységét Afrikában és Svájcban.
A második, júliusi árverésen 300, alacsonyabb árú tárgyat kínálnak majd, például azokat a csuklószorítókat, amelyeket Federer profi pályafutása 1500. mérkőzésén viselt Bázelben.
https://i.eurosport.com/2019/10/26/2703824.jpg
A szervező Christie's szerint a két aukció legalább egymillió fontos bevételt hoz majd, de ez akár másfél millióig is felmehet.
Forrás: MTI
ATP Geneva
Federer még mindig erőnléti lemaradással küzd edzője szerint
28/04/2021 12:17
Tenisz
Federerből mesehős lett. A wimbledoni szereplésnél is nagyobb kaland?
26/04/2021 11:43