6a00d8341c730253ef0134850de751970c-800wi

Fotó: Eurosport

Érdekes Garros előtt állunk.
Nem feltétlen arra gondolok, hogy Vikának már az első fordulóban elő kellett venni a csodafegyverét,  - a 6/7 0/4 bréklabdánál dühből megütött második szervát - , és merthogy ez a második szerva két vonalat talált, így aztán meg is menekült. Nem is arra gondoltam, hogy most ki szenved vagy esetleg ki esik ki az első körben váratlanul, mert mindig van aki szenved és mindig van aki kiesik már az elején.
Road to Roland Garros
Sima hetedik?
25/05/2012 14:31
Arra gondolok, hogy az én életem háromnegyede úgy telt, hogy senki - mármint senki férfi - még csak nem is játszott azért, hogy  mind a négy Grand Slamen egyszerre címvédő legyen. Nem volt ez baj, elfogadtuk tényként, amolyan a kiindulópontként. Viszonylag nagy nevek - Borg, Connors, McEnroe, NemSorolom - a lehetőség közelébe se kerültek. Aztán Pete-nek volt egy inkább csak teoretikus lehetősége '94-ben (Couriertől kapott ki a nyolc között, de senki nem gondolta komolyan, hogy nyerhet), de ez senkit nem ingatott meg különösebben a hitében. Minden játékos, akit megkérdeztek, kijelentette, hogy négy GS-t nyerni egymás után egyszerűen nem lehet.
Nem biztos, hogy tévedtek, lévén azóta sem sikerült senkinek.
Igaz Rogernek a 2006-ban és 2007-ben csak egy meccs hibádzott, és Rafa sem lett volna éppen esélytelen tavaly Melbourne-ben, ha éppen egészséges.
Mint ahogyan Nole sem esélytelen.
Lehet persze most jönni azzal, hogy régebben nagyobbak voltak a különbségek a borítások között, ami igaz is, csak érdektelen, mert nekik ezek a körülmények adattak meg, ezek között kell játszaniuk.
Mint ahogy azon sem tudnak változtatni, hogy hárman vannak egyszerre a mezőnyben aki eljutottak legalább 21 zsinórban megnyert GS meccsig, ami meg nyilván nehezíti a feladatot. Mert hát ha valamit nehéz elképzelni, akkor azt, hogy Nole úgy nyer Garrost, hogy sem Federert sem Nadalt nem kell hozzá megvernie. Szóval azt hiszem valamiért mindig lehetetlen lesz.
Ami talán nem is baj.
Én a magam részéről nehezen tudnám értelmezni.
Pláne az alanyt.
Road to Roland Garros
Road to Roland Garros
22/05/2012 12:13
ATP Madrid
Izgalmas döntő, 230km/h-s szervákkal
11 ÓRA