szavay10

Fotó: Eurosport

Hát úgy fest tartanak még a magyar hetek -sőt lassan lassan már magyar hónapról is beszélhetünk - leírhatjuk azt a mondatot amit egy jó tíz hónapja, nemhogy tornák hanem mérkőzések tekintetében sem írhatunk le:
Ági megint nyert.
Wimbledon
Sosem fogjuk megunni, ahogy Federer varázsol Wimbledonban
4 PERCE
Ez egyébként azt is jelenti, hogy több meccset fogott az elmúlt héten, mint egy éve a budapesti tornát követő fél évben összesen.  Ezzel máris előrelépett a világranglistán, a 38. helyre, és bár a hírek szerint most egy darabig nem játszik, ezzel reális esélye lesz arra, hogy a US. Openen ismételten kiemelt legyen. Nem mintha ez kellene, hogy a célja legyen, ez inkább csak eszköz volna ahhoz, hogy visszakerüljön oda ahova a tenisztudása alapján való.
Nem véletlen írtam tenisztudást és nem tehetséget, mert utóbbinak véleményem szerint része az is, ami miatt Ági nem tudott ott megragadni, ahova az előbbi (tenisztudás) alapján való lett volna.
Az elmúlt két évben, Ági nyilván pontosan annyit tudott a teniszütővel, mint annak előtte, vagy mint az elmúlt két hétben, ez teljesen egyértelmű. Mint ahogyan az is, hogy a változás nem az elmúlt két hétben következett be, hanem annak előtte, Budapest és Prága mindössze ennek a változásnak az eredménye volt.
Angolul van egy kifejezés: work ethic, nehezen fordítható, de én úgy hiszem talán ezen a téren lépett előre a legnagyobbat az utóbbi időben. Már csak azért is mert ezen a téren küzdött a legkomolyabb hiányosságokkal. A kérdés csak az, hogy mekkora ez a fejlődés? Elegendő volt-e ez az előrelépés ahhoz, hogy mondjuk elviselje azt amit két éve már nem tudott? Elviselni a győzelmeket, vagy akár egy-egy váratlan, de elkerülhetetlen vereséget.
Két válaszom volna: remélem és nem tudom.
ATP Eastbourne
ATP Eastbourne: Sonego - Bublik meccsösszefoglaló
EGY ÓRÁJA
ATP Santa Ponsa doubles
Nocsak: Djokovic párosban melegít Wimbledonra
EGY ÓRÁJA