A Vörös csoport első mérkőzéseivel megkezdődött a női világbajnokság Szingapúrban.
Rögtön pályára lépett két vébé-újonc, Simona Halep és Genie Bouchard, plusz az az Ana Ivanovic, aki hat év után először van ott az év végi nyolcasban. Na meg persze Serena Williams, aki elmondhatja magáról, hogy 33 évesen a legidősebb női világbajnoki résztvevő.
A Vörös csoport elsőre azért tűnt izgalmasnak, mert mind a négyen úgy érkeztek Szingapúrba, hogy nem tudtuk, milyen komoly a sérülésük. Serena mindössze 4 mérkőzést játszott a US Open győzelme és hétfői csoportmeccse között, Pekingben pedig térdsérülés miatt lépett vissza, azóta térdvédőben edzett. Simona csípősérülés miatt szenvedett a WTA szezon utolsó heteiben, Genie és Ana pedig hasizomfal sérülés miatt léptek vissza szinte egyszerre a linzi tornán.
Roland-Garros
„Mindig is azt mondtam, Novak Djokovic az egyetlen, aki megcsinálhatja a naptári Grand Slamet”
43 PERCE

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day One

Fotó: Eurosport

Ehhez képest Serena és Simona jelét sem mutatta annak, hogy bármi gond lenne. A világelső két szoros szettben, de kiválóan koncentrálva verte Anát 6/4 6/4-re, míg Simona borotvaéles formában, a vártnál könnyebben gyűrte le Genie-t 6/2 6/3-mal.
Ha feltételezzük, hogy Serena térde meggyógyult (azt mondta a meccs után, hogy érezte a fájdalmat, de sokkal kevésbé, mint Pekingben) és papírforma szerint hozza a másik két csoportmeccsét, akkor a többi lány ádáz csatát vívhat a második továbbjutó helyért. Nem mellesleg abban a tudatban, hogy ezzel a második hellyel még jól is járhat az elődöntőben, hiszen a Fehér csoportban mindenki a csoportelsőségre hajt majd rá, hogy elkerülhesse Serenát a döntő előtt.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day One

Fotó: Eurosport

Ez persze egyelőre túl korai jósolgatás két mérkőzés után, ám az tisztán látszik, hogy ez megint nem az a világbajnokság, ahova Serena udvariasságból, kötelezettségből utazott el, hogy felvonultassa a magassarkú gyűjteményét, hanem hogy megnyerje azt.
Mert 33 év ide vagy oda, mégiscsak címet védeni jött. Na meg megerősíteni az év végi világelsőséget.

BNP Paribas WTA Finals: Singapore 2014 - Day One

Fotó: Eurosport

(Fotók: Europress/Getty)
ATP Halle
Már a nyitókörben búcsúzott az első kiemelt
EGY NAPJA
ATP Halle
A nyitókörben búcsúzott az első kiemelt Hallee-ban
EGY NAPJA