Egy hónappal ezelőtt Rafael Nadal lábfején egy újfajta kezelést hajtottak végre. Biztatóan halad a rehabilitáció, de a jövőt illetően egyelőre kevés dolog biztos.

„Fel akarok épülni a sérülésemből, és megfelelő állapotban akarok visszatérni” – mondta Nadal, aki már nyáron befejezte a szezonját, így sem Wimbledonban, sem az olimpián, sem a US Openen nem tudott pályára lépni.
„Nem tudom, mikor játszhatok újra. Minden nap keményen dolgozom, egy meghatározott terv szerint haladok. Van előttem egy ütemterv, melyben nagyon tiszta és világos célokat fogalmaztunk meg.”
Tenisz
Elintézte az extra őszi szünetet két olasz kislánynak Roger Federer
15/10/2021 14:45
„Nem fogom most megmondani, mik ezek a célok. Ennek elsősorban az az oka, hogy vannak dolgok, amiket nem tudok százszázalékosan kontrollálni. A fejemben azonban minden egyes célkitűzés nagyon egyértelműen ott van. Bízom benne, hogy a dolgok pozitív irányba haladnak majd, és képes leszek arra, hogy megpróbáljak újra versenyezni.”
„Először is minden nap rengeteg munkát végzek azért, hogy felépüljek. Ha pedig felépültem, a következő cél, hogy elérjem a lehető legjobb formát” – mondta a Roland Garros 13-szoros bajnoka.
Nadal utalt arra is, hogy a lábfeje nemrégiben egy kissé agresszív kezelésen esett át, és most zajlik a gyógyulás folyamata.
A felépülés fázisában vagyok, fokozatosan növeljük a terhelést, az érzések és a benyomások változása azonban nem mérhető napról napra. Muszáj egy kissé óvatosnak lenni és nem csak rövidtávon gondolkodni.
Nadal elmondta azt is, hogy betűről betűre betart minden utasítást, követ minden ajánlást, amit megfogalmaztak a számára. Hangsúlyozta, hogy a cél az, hogy a lehető legjobb formában térjen majd vissza.

Nadal bizonytalan visszatérésével kapcsolatban

Fotó: SID

„Megfelelő hozzáállásra van szükség, maximális intenzitásra és lelkesedésre. Később persze lesznek majd olyan dolgok is, amelyek nem feltétlenül csak rajtam múlnak. Bízom azonban abban, hogy amit csinálok, az meghozza azt az eredményt, amire számítunk, amit remélünk."
Nadal talán még soha nem nyilatkozott ennyire óvatosan, ennyire visszafogottan az aktuális sérülésével, visszatérésével kapcsolatban. A mondat, hogy „Bízom benne, hogy… képes leszek arra, hogy megpróbáljak újra versenyezni” elgondolkodtató.
Mármint az, hogy abban is csak bízik, hogy képes lehet majd megpróbálni.
Drukkolunk, hogy elérje újra azt a formát, amire vágyik. A többi pedig az ellenfeleken is múlik majd.
via részben eurosport.es
Tenisz
„Nadalban van két-három jó év, fog még Grand Slamet nyerni”
07/10/2021 18:30
Tenisz
Rafael Nadal 6000-es rekordja, amit ember meg nem fog dönteni
01/10/2021 09:07