2019 után rendezik meg újra a Mubadala World Tennis Championship névre hallgató tornát, amelyen egyszerre térhet vissza Dominic Thiem és Rafael Nadal is.

Mindketten augusztusban sérültek meg és azóta sem tudtak visszatérni a pályára. Nadal a régóta fennálló lábsérülésével küzdött, Thiem pedig egy komoly csuklósérülést szedett össze, ráadásul az orvosi stábjában sem volt teljes az egyetértés a megfelelő rehabilitációt illetően.
Nadal korábban már ötször nyerte meg a tornát, többek között a két évvel ezelőtti kiírást is. A spanyol így nyilatkozott a visszatéréséről:
Wimbledon
Nadal nagyon boldog a wimbledoni negyeddöntője miatt, Kyrgios egy pohár borral ünnepelt
EGY NAPJA
"Abu Dhabi különleges helyszín számomra, rengetegszer játszottam már itt, hagyományosan itt szoktam indítani a szezonomat."
Nagy kérdés, hogy Nadal lába hogy fogja bírni a kemény borítással együtt járó extra terhelést, de a cél nem lehet más, mint formába lendülni az Australian Openig. Nadal korábban elmondta, hogy a két verseny között még egyen mindenképpen szeretne elindulni, hogy szokja a terhelést.
Dominic Thiem a jobb csuklójával bajlódott, de néhány hete kiderült, hogy nincs szükség műtétre, így végre ki lehetett tűzni a visszatérés dátumát is, amire szintén az abu dhabi tornán kerül sor. Az osztrák nemrég kisebb botrány középpontjába került hazájában, miután halogatta az oltását, de most már ezzel sem lesz problémája:
"Decemberben visszatérek, Abu Dhabiban lesz az első versenyem. A célom, hogy részt tudjak venni az Australian Openen. Természetesen mindkét induláshoz szükséges a COVID-oltás, úgyhogy már túl is estem rajta."
A férfiak mezőnye még nem teljes, de az eddig bejelentett versenyzők között ott lesz Casper Ruud és Denis Shapovalov is.
A nőknél pályára lép az idei év két talán legjobb teljesítményt nyújtó teniszezője, a svájciak olimpiai bajnoka Belinda Bencic és a US Open-győzelmével az év meglepetését okozó Emma Raducanu is.
A bemutató tornán csak egy női meccs lesz, így az első nap fénypontja lesz Raducanu és Bencic összecsapása. Bencic nyilatkozatából is kitűnik, hogy nem feltétlenül a mérkőzés sportértéke vonzotta:
„Rögtön igent mondtam, amikor hívtak. Remek alkalom lesz ez arra, hogy új helyre utazhassak és megismerhessem Abu Dhabit is. Szeretnék minél több kultúrát megismerni és a lehető legtöbb helyen találkozni a rajongóimmal. Emmával remek meccset játszottunk New Yorkban, nagyon várom, hogy ezúttal Abu Dhabiban is jót játsszunk egymással.”
A három napos bemutató tornára december 16 és 18 között kerül sor, ahol a női meccsen kívül 6 férfi teniszező két napos minitornát játszik majd.
Wimbledon
Nadal már 18/18-nál jár, 47. Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet Wimbledonban
TEGNAP 20:27
Wimbledon
Zárulnak a nyolcaddöntők, itt a nagyágyúk és az underdogok napja
03/07/2022 20:50