Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray élvezi, hogy saját jogán azt csinál, amit akar, esze ágában sincs még visszavonulni

Takács Márton

Frissítve 20/02/2024 - 14:54 GMT+1

Qatar ExxonMobil Open - Andy Murray ismét kijelentette, hogy a győzelem nélküli évkezdete ellenére is teljes mértékben folytatni kívánja a teniszezést. A világranglista 50. helyén álló skót eddig mindegyik 2024-es tornáján az első fordulóban kiesett. A dohai versenye előtt hangsúlyozta, hogy meg sem fordult a fejében a visszavonulás gondolata.

Australian Open: Andy Murray - Tomas Martin Etcheverry - a mérkőzés legjobb pillanatai

Andy Murray azon dolgozik, hogy megfordítsa a szerencséjét, és újra elkezdjen meccseket is nyerni az ATP Touron.
Andy Murray nem tágít.
És ez így van jól. Az ő esetében már nem a győzelmek számítanak, hanem maga a teniszezés élménye. A háromszoros Grand Slam-győztes Murray annyira szereti ezt a sportágat, hogy 36 évesen, fémcsípővel is játszik még, és nem érdekli, hogy 2024-ben még egy meccset sem nyert meg.
Miközben a skót már azt is mondta idén, hogy tavalyhoz hasonlóan megint hajlandó lenne Challenger-tornákon indulni, hogy újra megtalálja a győzelem érzését, ami a kemény pályás szezon elején elkerülte őt.
Murray a héten Dohában próbál mérkőzést behúzni, kedd este a francia selejtezős Alexandre Mullerrel játszik a nyitókörben Katarban, Ha esetleg a kétszeres olimpiai bajnok bejut a nyolcaddöntőbe, akkor Andrey Rublevvel találkozhat.
"Tenisz szempontból nem indult túl jól az év" – kezdte dohai nyilatkozatát Murray.
picture

De Minaur Párizsban is megcsinálta: meccslabdáról fordított Murray ellen

"Profiként még soha nem tapasztaltam ilyen időszakot. Nehéz volt, egy új tapasztalat számomra, ami nem a legszebb, de jó, hogy új dolgokat élek át, és megpróbálok tanulni belőlük."
Tényleg más kontextusba kell helyezni a szereplését a kora és az őt gyötrő komolyabb sérülések miatt. Ilyen körülmények között is ráadásul sok maratoni partit kellett vívnia. Ilyen téren abszolút reálisan látja a helyzetét Sir Andy.
"Nem várom el, hogy fizikailag úgy érezzem magam, mint 20 esztendős koromban, így a harmincas éveim közepén-végén nehéz azon a szinten maradni, ami ahhoz szükséges, hogy a legjobb játékosokat legyőzzem. Azt biztosan tudom, hogy sokkal jobban tudok játszani, mint eddig" – folytatta Murray.
picture

Murray maratoni meccsen jutott tovább Bázelben

Azt is elismerte, hogy megváltozott a szerencséje az edzőpályán és a versenyeken mutatott játéka között.
"Soha nem tapasztaltam még, hogy edzésen nagyon jól játszottam volna, és ezt nem tudtam volna átültetni a meccsekre is, mindig az ellenkezője volt a helyzet" – tette hozzá a kétszeres wimbledoni bajnok.
"Soha nem voltam nagyszerű az edzéseken, nem nyertem edzőmérkőzéseket, vagy bemutatómeccseket; mostanában ennek pont az ellenkezője történt velem. Tudom, hogy jobb tenisz van bennem, mint amit most mutatok, de remélem, hogy meg tudom fordítani a helyzetet!”
picture

Három meccslabdáról veszített ötödször is különös nemezise ellen Murray

Murray ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is játszani akar, annak ellenére, hogy többször is megkérdezték tőle, hogy a visszavonulása a küszöbön áll-e.
"Amikor a húszas éveim elején voltam, főleg fiatal rajongók jöttek oda hozzám, és kértek autogramot, most inkább idősebb emberek érkeznek, akiknek a teste már kezd szétesni.
Olyan mondatokkal fordulnak hozzám, mint hogy 'nagyszerű, hogy folytatod, ez inspirált engem is, hogy tovább eddzek', szóval a demográfia egy kicsit megváltozott.
Az jó, hogy azt csinálhatok, amit csak akarok. Nem kell azt tennem, amit a rajongók, az újságírók vagy bárki más mond nekem. Saját jogon indulhatok tornákon, a ranglistahelyezésemen múlik minden. Tovább akarok játszani, úgyhogy nem fogom abbahagyni." – zárta mondandóját Murray.
Ezt a szabadságot tényleg nem veheti el tőle senki.
picture

Andy Murray nem hajlandó bedobni a törülközőt

Fotó: AFP

részben via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés