Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ellened nincs vége, amíg be nem ütöm az utolsó pontot” – Murray lenyűgözte Medvedevet Dohában

Kálmán Laci

Frissítve 26/02/2023 - 11:25 GMT+1

Rég elfogytak a jelzők arra, amit Andy Murray játszik 35 évesen, fémcsípővel a testében. Elképesztő volt, amit Dohában is művelt Lorenzo Sonego, Sascha Zverev és Jiri Lehecka ellen is. Sőt, még Daniil Medvedevet is komoly kihívás elé állította a döntőben, de ott végül két játszmában kikapott tőle. Nem véletlenül viccelődött az orosz a meccs után.

Medvedev legyőzte Murrayt a dohai fináléban

Andy Murray nyolc meccslabda hárításával jutott el a dohai döntőig. Daniil Medvedev joggal poénkodott tehát arról, hogy ideges volt, amikor a meccsért kellett adogatnia.
Az orosz zsinórban a második győzelmét szerezte, hisz a Rotterdam után Dohában is győzni tudott. A döntőben Murrayt verte 6:4, 6:4 arányban.
Medvedev nem csak a pályán mutatott remek játékot, a meccs utáni interjú során is nagy formában volt. Főleg akkor, amikor azzal viccelődött, milyen iszonyatos nyomást érzett magán, amikor mérkőzéslabdához jutott. A skót ugyanis mostanság előszeretettel, és kifejezetten eredményesen jön vissza a halál torkából, és fordítja a meccseket vesztett helyzetből a maga javára.
„Meccslabdám van Andy ellen Dohában. Ez nem túl jó jel” – mókázott Medvedev.
Az orosz méltatta a skót hihetetlen mentális erejét, hitét és küzdeni tudását, hogy képes harcolni a legutolsó pontig.
Tudtam, hogy ellened nincs vége, amíg be nem ütöttem az utolsó pontot is.
picture

Daniil Medvedev après sa victoire en demie à Rotterdam

Fotó: Getty Images

Murray is dicsérte Medvedevet, és elismerte, hogy ellenfele rendkívül magas színvonalon játszotta végig a dohai döntőt. A veresége ellenére a skót azt mondta, büszke a teljesítményére, arra az erőfeszítésre és munkára pedig különösen, amit ő és a csapata elvégeztek a döntőig vezető úton.
„Daniil az egyik kedvenc játékosom, nagyon jó nézni, ahogy teniszezik, és ő az egyik legjobb a touron” – mondta Murray. „Nagyszerű érzés, hogy lehetőségem nyílt arra, hogy újra döntőt játszhassak egy ilyen színvonalat képviselő teniszező ellen.”
„Nyilván bizonyos dolgokon dolgozni kell még, de büszke vagyok erre a hétre, és arra munkára, amit a csapatommal együtt elvégeztünk, hogy eljussak idáig.”
picture

Medvedev legyőzte Murrayt a dohai fináléban

Murray az előtte álló célokról is beszélt, amelyek persze mások, mint a pályafutása elején, vagy akár csak a csípőműtétei előtt voltak.
„Vannak terveim. Fontos, hogy az ember előtt álljanak célok, amelyek egy része nyilván más, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt. De akarok még tornákat nyerni, akarok még nagyot menni a Grand Slameken, el akarok jutni egy bizonyos számú győzelemig a karrierem során. Igazából 800-ig, amitól 75 vagy 77 siker választ el.”
Az is motivál, hogy vajon meddig juthatok el azokkal a fizikai korlátokkal, amik nekem vannak. Hisz tudják, volt idő, amikor azt sem tudtam, hogy tudok-e még játszani, pláne ezen a szinten.
picture

Andy Murray in Doha

Fotó: Getty Images

„Most, hogy tudom, hogy képes vagyok rá, meg akarom nézni, hogy ez meddig mehet így. Ez egy kihívás a számomra, és igen, büszke vagyok arra, amit elértem ezekkel a fizikális korlátokkal.”
Medvedev a 17. ATP-tornáját nyerte Dohában, egy héttel azután, hogy Rotterdamban is győzni tudott. Ő az első, aki két egymás utáni tornát meg tudott nyerni 2023-ban.
A korábbi világelső elmondta, hogy a rotterdami győzelem adott neki annyi lélektani pluszt, ami a győzelemig repítette Dohában is. A továbbiakban igyekszik zónában maradni ameddig csak tud.
„Elkezdtem nagyon jól játszani. Jobban szerválni, jobban mozogni. Ma nehéz dolga volt Andynek, hogy befejezze ellenem a pontokat, a kérdés viszont most az, hogy képes leszek-e így folytatni. Megpróbálom, ameddig csak tudom.”
picture

Russia's Daniil Medvedev celebrates on the podium with his trophy after defeating Britain's Andy Murray during their Qatar Open final tennis match in Doha

Fotó: Getty Images

Medvedev azt mondta, boldog, hogy egy Murray kaliberű legenda ellen léphetett pályára. Mesélt arról is, mekkora dolog volt számára Rafael Nadal, Novak Djokovic és Roger Federer ellen játszani.
„Nagy öröm volt számomra, hogy Andy állt ott a háló másik oldalán, hisz ő egy legenda. Csodálatos érzés, amikor Novak, Rafa vagy Roger ellen játszom, vagy épp Andy ellen. A hangulat mindig elképesztő. Boldog vagyok, hogy megoszthattam ezt a döntőt vele.”
Ha minden jól megy, Dubajban újra láthatjuk majd őket játszani.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés