Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Raducanunak most már muszáj meccseket nyernie - Becker türelme elfogyott a britek tinije felé

Minich Réka

Publikálva 20/04/2022 - 15:20 GMT+2

Emma Raducanu Stuttgartban lép pályára, hogy élete első salakos WTA tornáján szerepeljen. Az első edzéseken Tottenham mezben tűnt fel és sokakat egyre jobban aggaszt, hogy a tavalyi US Open győzelme óta pont annyi trófeát nyert, mint kedvenc csapata az elmúlt 14 évben. Most Boris Becker is elmondta, hogy Raducanunak meg kell találni a kiegyensúlyozottságát, ha újra nyerni akar.

Raducanunak Kane 10-es számú meze volt a minta - Fotó: Porsche Tennis

Fotó: facebook

Raducanu tavalyi US Open győzelme az év szenzációja volt, hiszen a selejtezőből indulva - plusz három meccsel - nyerte meg élete első Grand Slam tornáját, mindössze 19 évesen. Azóta viszont mélyrepülés a brit tini teljesítménye, hiszen 8 tornán indult, de mindössze 4 mérkőzést nyert.
A sérülések és betegségek sem könnyítették meg a helyzetét, de Boris Becker szerint . Ha valaki, akkor a német tudja, hogy milyen érzés fiatalon Grand Slamet nyerni, hiszen csak 17 volt, amikor 1985-ben megnyerte első wimbledoni trófeáját.
“Emma túl van azon az időszakon, amikor kiemelt sztárként kezelik, a brit drukkerek elkezdtek érte aggódni. Az nem baj, hogy néha kikapsz, de az már igen, hogy ha még az első körön sem sikerül túljutnod. El kell gondolkodnod rajta, hogy mit csinálhatsz másképp.
Most hirtelen minden sokkal nehezebb lett neki, ezt kívülről nem is látják az emberek.
Mentálisan van a legnehezebb dolga, hiszen hirtelen megnőttek felé az elvárások. Nyilván nem fog minden tornát megnyerni, de sokáig kell jutnia, az elődöntők elvárhatóak. Most viszont nagyon messze van ettől is, hiába nagyon fiatal, ennek ellenére furcsa, hogy ekkora a visszaesés nála az utóbbi fél évben.”
A stuttgarti torna igazgatójaként dolgozó Anke Huber a , ahol a jövő sztárjai is szóbakerültek:
“A következő másfél évben 4-5 játékos ki fog emelkedni, akik egymás között fogják eldönteni a tornagyőzelmek sorsát. Most még szoros a verseny, nem tudnám megmondani, hogy ki lesz közülük a legjobb.
Bennem semmi kétség nincs afelől, hogy Emma a jövő nagy játékosa. A legjobb 5 közé be fog kerülni, de azt is el tudom képzelni, hogy egyszer még világelső lesz belőle. Még szüksége lesz 1-2- évre, hogy kiegyensúlyozottá váljon és folyamatosan meg tudja mutatni, hogy mire képes.”
Raducanu a stuttgarti salakos torna előtt még a brit válogatottal Prágában játszott a Billie Jean King Kupában. A csapatnak nem jött össze a győzelem Csehország ellen, de ami még nagyobb gond, hogy Raducanu ismét egy kellemetlen sérüléssel kellett, hogy megküzdjön. A lába hólyagosodott fel, ami miatt nem tudott teljesen a játékra koncentrálni.A britek szövetségi kapitánya, Anne Keothavong kritizálta is a legjobb játékosát:
“Emmának muszáj lesz robosztusabbá válnia. Már most óriási sikereket ért el, de hozzá kell szoknia a testének a folyamatos terheléshez. Sokat kell játszania magas szinten és rá fog jönni, hogy mi működik nála. Ez nem egy nagy titok, ő is tudja, hogy mit kell tennie és dolgozik rajta.”
Raducanu Stuttgartban a névadó szponzor reklámarcaként lép pályára élete első salakos tornáján. Az első körben az ausztrál Storm Sanders ellen játszik, 17 órától.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés