Megvan a Roland Garros sorsolás, valószínűleg már mindenki kielemezte magának a táblákat, úgyhogy mi is így teszünk.
A fiúknál Federer ágára került Murray, Nadal ágára Djokovic. Ez a idén talán nem volt olyan fontos kérdés, mint tavaly, hiszen a 3. és 4. kiemelt jelen állás szerint nincs olyan formában, hogy félelmetes veszélyt jelentene a svájcira vagy a spanyolra.
Első látásra Federer ága a nehezebb, és ha hozzátesszük azt is, hogy Fed az, aki könnyebben bajba sodorja magát ezen a borításon, akkor második látásra is. Ő Peter Luczakkal kezd, a 3. fordulóban Lopez, a 4. körben Monfils vagy Wawrinka, a negyeddöntőben pedig Söderling következhet. És akkor még nem beszéltünk a többi itt lévő nagy névről: Cilic, Gulbis, Murray, Baghdatis, Berdych.
Peugeot
Négy nyolcad
30/05/2010 20:34
Nadal a szabadkártyás Gianni Minával kezd, az első kiemelt ellenfele Hewitt lehet, a 4. körben Ljubicic vagy Bellucci következhet, úgyhogy a negyeddöntőig rutinból kell eljutnia. Az  ő negyedében is található jónéhány kellemetlen játékos,  olyanok, akik nevüknél, vagy eddigi salakos eredményeiknél fogva okozhatnak némi gondot Nadalnak. Azt viszont senki ne felejtse, hogy az Almagro, Kohlschreiber, Gonzalez, Verdasco négyesből maximum csak egy juthat el Rafáig. Meg hát különben is, itt ugye három szettet kell nyerni Nadal ellen, ami eddig Söderlingen kívül soha senki másnak nem sikerült. Ferrerben érezzük a legtöbb lehetőséget, hogy nyerjen szettet Nadal ellen, de a spanyol ugye Djoko ágán van.
Mindkét nagyágyúnál egyértelműen kijelenthető viszont, hogy fokozatosan nehezedő sorsolást kaptak, ami szerintünk egyikőjüknek sem árt.
Az első forduló rangadója egyértelműen a Murray-Gasquet összecsapás lesz, a francia már Melbourne-ben is az egyik legizgalmasabb első körös meccset vívta Youzhny-jal, úgyhogy benne ismét bízhatunk. Jó lehet a Llodra-Bellucci, a Hewitt-Chardy, akár még a Djokovic-Koroljev is, aztán a Robredo-Troicki, és a Benneteau-Gulbis. Jó lesz ez, na.
A lányoknál teljesen más a helyzet, a jelenlegi formákat tekintve durván billen a mérleg a felső ág javára. Ott tömörül ugyanis gyakorlatilag az összes olyan játékos, akiről talán-talán el lehet képzelni, hogy 7 mérkőzést nyerve esetleg Garrost nyernek. A világelső Serena negyedében van a tavalyi negyeddöntős Sharapova, Henin és a kiváló formában lévő Stosur, ami azért elég brutális. Ugyanezen az ágon van Jankovic, Wickmayer és Radwanska. A tavalyi döntős Safina és a két évvel ezelőtti bajnok Ivanovic a kakukktojások itt, ők eleve bizonytalan formában vannak, ilyen játékosok között pedig nem lehet csak úgy észrevétlenül elcsusszanni a negyeddöntőig.
Az alsó ágon tanyázik az összes olyan nagy név, akikre tavaly még felkaptuk volna a fejünket, de idén csodálkoznánk, ha pont Párizsban találnák meg újra a formájukat. Itt van a borzalmas szériában lévő címvédő Kuznetsova, a mostanában nagyon visszaeső Pennetta, a bukdácsoló Dementieva, a bokasérüléssel küzdő Wozniacki, a szintén döcögős Azarenka, és az a Venus Williams, aki ugyan világklasszis, de tőle is nagy bravúr lenne a Garros trófea. Ezen az ágon a veszélyes lehet Rezai, Petrova, Li, Safarova vagy Dulgheru, de hát mint minden táblaelemzést, ezt is úgy kell befejeznünk, hogy nőknél sosem lehet tudni.
Czink Melinda Julia Görges legyőzése esetén valószínűleg Serenával csaphat össze, folytatva a szép hagyományt, miszerint GS torna második körében valamelyik Williams lánnyal akad össze. Szávay Ági első ellenfele Stephanie Foretz lesz, utána Petrova következhet, nem beszélve arról, hogy Ágit meg Venus ágára sorsolták.

drawgarros

Fotó: Eurosport

Peugeot
Napi idézet 0529
29/05/2010 17:58
Peugeot
Reszkess Roger!
29/05/2010 15:49