60558608

Fotó: Eurosport

Őszintén szólva, még egy hónappal ezelőtt is meg voltam róla győződve, hogy nagyobb összeomlást, mint amekkora Ana Ivanovicé volt, világelső nem produkálhat.
Aztán tegnap, elnézve Dinara szenvedését a 39 évesen és 7 hónaposan és sérülten játszó Kimiko Date ellen, elég erős kétségek merültek fel bennem. Amióta az Ausztrál Openen sírva levonult, a  Kirilenko ellen a feladott mérkőzés után, mindössze egy meccset tudott nyerni. Ágit verte Stuttgartban, azonban őt is csak éppenhogy. Már ha a harmadik szettet nem számítjuk.
Peugeot
Négy nyolcad
30/05/2010 20:34
Elveszített annyi pontot itt a salakszezonban, amivel egy közepes játékos évekig ellébecolna valahol a legjobb százban, elhagyta edzője Zeljko Krajan, és tegnap az embernek olyan érzése volt néha, hogy a labdát is képtelen átütni a hálón.
A második és a harmadik szettben egyaránt vezetett, annak ellenére, hogy ebben a két játszmában összesen 5 azaz öt nyerőt bírt ütni (hangsúlyozom még egyszer, egy sérült játékosnak), mégis kikapott.
Pedig azt sem lehet mondani, hogy ne küzdött volna. Mert tényleg úgy harcolt, ahogyan szokott, ahogyan harcolt akkor amikor egy éve világelső lett. Csak míg akkor azt nem hitte el, hogy veszíthet, manapság szerintem azt nem hiszi el, hogy nyerhet.
Ez egy ilyen játék.
Most nyilván mondják majd sokan, hogy megérdemelte, mert nem átallott világelső lenni, amikor nem ő volt a legjobb, meg hasonló baromságok, élükön azzal, amit nemrég olvastam, tudniilik, hogy ő a legkevésbémegérdemeltvilágelső a tenisz történetében. Mintha neki bármi köze lett volna ahhoz, hogy első lett, túl azon, hogy elindult tenisztornákon, nyert tenisztornákat, nyert meccseket.
A számítógép meg kidobta, mi az állás.
Szerintem Dinara Szafinát jóérzéssel pillanatnyilag csak sajnálni lehet. Függetlenül attól, hogy valaki kedveli-e, vagy sem.
Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy aki már túl van néhány hasonló gödrön, az biztosan sajnálja.
Aki meg még nincs, az majd előbb-utóbb rájön.
Peugeot
Napi idézet 0529
29/05/2010 17:58
Peugeot
Reszkess Roger!
29/05/2010 15:49