murray24

Fotó: Eurosport

Azt hiszem, aki valaha teniszezett, sőt nem is teniszezett, elég ha sportolt bármit, az egyetért velem abban, hogy sportolni (teniszezni) sem mindig öröm. Van egyfelől olyan, hogy az embernek valahogy porcikája nem kívánja, aztán van olyan is, amikor ilyesmiről szó sincs, csak annyira nem megy, és annyira bénának érzi magát, hogy a pokolba kívánja az egészet.
Aztán van olyan, hogy annyira jól megy, hogy annyira minden sikerül, hogy azt szeretné, ez az állapot tartson örökké. Ilyenkor az ember néhányszor esetleg megenged magának egy kósza gondolatot, hogy esetleg mégis tud teniszezni/sportolni, még mielőtt visszazökkenne a szörnyű valóságba.
Peugeot
Négy nyolcad
30/05/2010 20:34
Ezeken a napokon pokoli szar kikapni.
Ellenben nem gondolom, hogy Richard Gasquet-nak tegnap ilyen napja lett volna.
Ő egészen egyszerűen tud ennyire teniszezni. Illetve, hogy pontos legyek, úgy, ahogyan az első két játszmában láttuk. A nagyobb baj az, hogy nagyjából annyi ideig és nem tovább.
Andy Murray - tudom majd kapok érte, de akkor is leírom - soha nem fogja úgy játszani ezt a játékot, ahogyan Gasquet. Soha nem fog két szett alatt több mint hatvan nyerőt ütni. Soha nem látunk tőle olyan fonákokat, már csak azért sem, mert olyan fonákja pillanatnyilag szerintem senkinek nincs, mint Richardnak, és még folytathatnám röptékkel, miegymással. Egészen egyszerűen nem olyan ügyes.
Viszont amit Andy tud, azt tudja akár négy órán át, és nem harákol már a második szett rövidítésében levegőért kapkodva. És nem azért nem harákol, mert így született, mert senki nem születik úgy, hogy tud akár négy órán keresztül teniszezni. Hanem azért nem harákol, mert megdolgozott érte. Mert mellé tette azt a munkát, ami szerinte/szerintük kell ahhoz, hogy egyszer majd valamikor esetleg Grand Slam győztes legyen.
Mellé tette azt a munkát, amit Gasquet nem tett mellé. És ezért Andy Murray a tegnapi napon negyedszer fordított 0/2-ről életében, míg Gasquet negyedszer kapott ki 2/0-ás előnyből.
Két éven belül.
Hat Grand Slam tornából négyen így búcsúzott.

gasquet2

Fotó: Eurosport

Peugeot
Napi idézet 0529
29/05/2010 17:58
Peugeot
Reszkess Roger!
29/05/2010 15:49