Azt mondja, azért beszél a diagnózisról és a történetéről, hogy megpróbáljon másokon segíteni.

Chris Evert először egy Twitter-posztban, majd hosszabban egy, az ESPN oldalán megjelent cikkben írt arról, hogy 1-es stádiumú petefészekrákkal diagnosztizálták. A héten megkezdődtek a kemoterápiás kezelések is. Áttéteket szerencsére nem találtak az orvosok.
„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy korán elcsípték, és arra számítok, hogy a kemoterápia eredményes lesz” – írta a Twitteren. „Köszönöm mindannyiótoknak, hogy most az egészségemre és a kezelésekre kell összpontosítanom.”
Australian Open
Igazi úriember: Csótány hozott frászt a labdaszedőre, de Tsitsipas közbelépett
2 ÓRÁJA
A 67 éves Evert arról is írt, hogy a hétfőn kezdődő Ausztrál Open alatt bejelentkezik majd néhányszor az ESPN műsorában.
„Veled vagyunk, és melletted állunk, Chrissie” – fogalmazott régi riválisa és jó barátja, Martina Navratilova. „Óriási bajnok vagy, úgyhogy semmi kétségem, le fogod győzni ezt a veszélyes ellenfelet.”
A kettejük közti rivalizálás 1973-ban kezdődött és 15 éven át tartott, a sporttörténelem egyik legnagyobb párharca az övék. Összesen 14 Grand Slam-döntőt vívtak egymással.
Evert számára nem ismeretlen helyzet, hogy harcolnia kell, és eddig minden igazán fontos küzdelméből győztesen került ki.
Fort Lauderdale-ben született, Floridában 1954-ben. Páratlan tehetsége már rendkívül korán megmutatkozott. Elég talán annyi, hogy mindössze 15 évesen már le tudta győzni az akkori világelsőt, Margaret Courtot egy Charlotte-ban megrendezett versenyen.
https://i.eurosport.com/2020/05/20/2821379.jpg
18 évesen lett profi, néhány hónappal később pedig életében először megmérkőzött Martina Navratilovával, és le is győzte őt. Négy éve volt profi, amikor a teniszből származó jövedelme már elérte az 1 millió dollárt. Ő volt az első nő, akinek ez sikerült.
Testvére, Jeanne 62 évesen, 2020 februárjában vesztette életét ugyanebben a betegségben. Miután megállapították a betegség genetikai okait, Evert úgy döntött, aláveti magát egy méheltávolító műtétnek. Ez is segített abban, hogy nála korán felismerjék a betegséget.
„Eddig nagyon csodás életem volt, most pedig kihívásokkal nézek szembe. Bízom a kezelésben, és hiszem, hogy a kemó segít, hogy a rák ne térhessen vissza.”
„Igyekeztem az életemet mindig kontroll alatt tartani. Most fogalmam sincs, hogyan fogok reagálni a kezelésekre. Meg kell adnom magam egy felsőbb erőnek.”
via ESPN, CNN
Australian Open
Mortal vombat - csúcsmeccsekkel rajtolnak az Ausztrál Open negyeddöntői
4 ÓRÁJA
Australian Open
Sinner termelte a bravúrokat, de Cornet gyilkos egyenese se semmi - AO top 5
7 ÓRÁJA