schiavone1

Fotó: Eurosport

Kicsit húzós volt a májusunk, úgyhogy súlyos posztszegénység volt tapasztalható a héten, amin nem segített a berobbant nyár, és az első szabad hétvége sem.  Bloggertárs kertipartizik a Dunánál, az esemény pedig nagy siker lehet, hiszen már a telefont sem veszi fel, úgyhogy a Balatonból kimászván rám hárult a feladat, hogy alkossak valamit. Sok jót nem ígérek, de azért foglaljuk össze a legfontosabbakat.
Halléban Federer-Hewitt döntő, ami egy ilyen igazi nyári hétvégén két vébé meccs között is csemege, a két korábbi világelső pályafutása 25. összecsapását vívja (az egyik leghosszabb H2H a fiúknál), a kérdés az, hogy Lleyton kikap-e sorozatban tizenhatodszor. Van egy olyan gyanúnk, hogy igen.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
11 ÓRA
De nem csak a hallei döntő párosítása mutatja, hogy gyorsan túllendültünk a salakszezonon, Queensben ugyanis a félelmetesen játszó Fish döntőbe jutott, Mardy barátunk elpáholta a címvédő Murrayt és a Nadalt búcsúztató Lopezt is. Ellenfele Sam Querry lesz, látni fogunk egy pár ászt és röptét a döntőben.
Birminghamben sem lesz rossz a döntő, Li és Sharapova, jó kis meccs lehet.
Amélie Mauresmo edzőként tért vissza, Michel Llodrának segít. Váó.
Babos Tímea döntőbe jutott a 25 ezer dollár öszdíjazású budapesti Antalis Kupán. Az egy hete a junior párosban Roland Garrost nyerő teniszező a hetedik helyen kiemelt argentin Florencia Molinerót verte meg szombaton két jászmában. A Kamaraerdőhöz közeli, Kapolcs utcai Grand Slam Parkban vasárnap 14 órától rendezik az egyes döntőt.
A világbajnokság természetesen a teniszezőket is izgatja, meglepő módon a lányok tűnnek lelkesebbnek, twitteren úton útfélen azt olvashatjuk, hogy ki kinek drukkol. Serena természetesen az amerikaiaknak, Clijsters férje révén szintén kénytelen szurkolni nekik, de a szíve Anglia felé húzza, úgyhogy gondban lesz ma este. Wozniacki Dánia mellett Angliának és Spanyolországnak szurkol, Azarenka az argentinoknak. Ti?
Jövő héten Eastbourne, kemény első fordulós párosítások: Wozniacki-Rezai, Martinez Sanchez-Zvonareva, Radwanska-Azarenka, Clijsters-Wickmayer,  Kuznetsova (aki nem kiemelt!)- Kleybanova.
Szávay Ági Govortsovával kezd, a Garros bajnok Schiavone pedig Cirsteával.
Végül pedig egy képsorozat a friss Grand Slam győztesről, kicsit másképp, mint ahogyan megszokhattuk.
[gallery link="file" columns="2"]
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
11 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
12 ÓRA