Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Norrie Lyonban, Ruud Genfben, Kerber pedig Strasbourgban nyert tornát

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/05/2022 - 18:56 GMT+2

Három tenisztornán is szombaton rendezték a döntőt, a férfiaknál Cameron Norrie és Casper Ruud, míg a hölgyeknél Angelique Kerber örülhetett. Nem csak az közös a három győztesben, hogy melyik napon nyertek, de mindhárman háromszettes fináléban kerekedtek ellenfeleik fölé.

Cameron Norrie

Fotó: Eurosport

Lyon: Cameron Norrie győzött a lyoni, 598 ezer euró (222 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán, miután a szombati döntőben három játszmában, közel két és fél óra alatt felülkerekedett szlovák riválisán, Alex Molcanon. Az első helyen kiemelt 26 éves, balkezes brit 10. ATP-döntőjét vívta és negyedszer diadalmaskodott, míg 24 esztendős vetélytársa pályafutásának harmadik fináléjában harmadszor vesztett.

Genf: A címvédő Casper Ruud nyerte az 598 ezer euró (222 millió forint) összdíjazású salakpályás tornát. A 23 éves norvég valamivel több, mint háromórás, rövidítésbe torkolló küzdelem után, három szettben bizonyult jobbnak tíz esztendővel idősebb riválisánál, a portugál Joao Sousánál. Utóbbinak ez volt a 12. döntője ATP-tornán, s nyolcadszor maradt alul. A világranglistán nyolcadik Ruud ugyanakkor három vereség mellett nyolcadik alkalommal ünnepelhetett elsőséget.

Strasbourg: A német Angelique Kerber nyerte a 251 ezer dollár (91,6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát. Kerber három, egyformán rövidítéses játszmában múlva felül a szlovén Kaja Juvant. A végig kiélezett találkozó három óra húsz percig tartott. A 34 éves, háromszoros Grand Slam-bajnok Kerber 31. döntőjét vívta WTA-tornán, és 14. győzelmét ünnepelhette. A 21 esztendős Juvan pályafutása során először volt finalista WTA-viadalon.

Eredmények:

Férfiak:

Norrie (brit, 1.)-Molcan (szlovák) 6:3, 6:7 (3-7), 6:1

Ruud (norvég, 2.)-Sousa (portugál) 7:6 (7-3), 4:6, 7:6 (7-1)

Nők:

Kerber (német, 2.)-Juvan (szlovén) 7:6 (7-5), 6:7 (0-7), 7:6 (7-5)

Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása