A világranglista-789. Christian Harrison 

legyőzte

 az első kiemelt, a ranglistán 22. Cristian Gar

í

nt a Delray Beachen zajló ATP 250-es torna második fordulójában. A 26 éves amerikai teniszező nyolc műtét után érte el pályafutása legjobb eredményét.


Épphogy csak befér a legjobb 800-ba a világranglistán, az amerikai Christian Harrison mégis bejutott a negyeddöntőbe Delray Beachen, miután felülmúlta a torna első kiemeltjét, Cristian Garínt. A selejtezőből induló játékosnak ez pályafutása első negyeddöntője ATP-tornán, korábban összesen két mérkőzést nyert a Touron, megduplázta tehát győzelmeinek számát ezen a héten. 
A 26 éves teniszezőnek eddig nem sikerült betörnie a top 100-ba, legjobb helyezése 2013-ból származik, amikor a 162. helyen jegyezték. Pályafutását beárnyékolják az állandó sérülések, számtalan akadállyal kellett szembenéznie az elmúlt években. Csontvelőgyulladást és nyolc műtétet követően érte el mostani remek eredményét, mindkét lábát és csípőjét, a jobb csuklóját és adduktor-izmait is megoperálták, de nem hagyta abba, ragaszkodott a teniszhez, és a folytatáshoz.
Roland-Garros
Kiderül, mennyire kell komolyan venni Medvedevet és Tsitsipast, Świątek tovább menetelhet
29 PERCE

Harrison.jpg

Fotó: Eurosport

A sok sérülés után már nem is számolja, hányszor tért vissza, a nagy küzdelem azonban csak még inkább édesebbé teszi számára a sikert.
„Azt mondanám, volt legalább hat visszatérésem, ha azt nézzük, hogy több, mint hat hetet hagytam ki előtte. Azt hiszem, az elszántság hajtott előre.”
Harrison legutóbb 2018-ban Newportban nyert mérkőzést ATP-torna főtábláján. Szeptemberi, sokadik visszatérése óta a mostani a messze legjobb hete. Tavaly már úgy gondolta, a jövőben inkább a párosra koncentrál. Bátyjával, a korábbi top 40-es Ryan Harrisonnal vannak is elég jó eredményeik, 2012-ben a US Openen egészen a negyeddöntőig eljutottak. 
Teste meglepően jól reagált a megterhelésre, rájött, hogy még mindig megvan a játéka, és fizikailag is elég erős ahhoz, hogy végigfussa a pályát. A nehéz időszakokban egyébként is a tenisz volt számára a mentőöv, már attól jobban érezte magát, ha pályára léphetett. A sok sérülés azonban rádöbbentette arra, hogy hálásnak kell lennie mindenért.

Harrison-testvérek.jpg

Fotó: Eurosport

Bátyja, Ryan Harrison sokat segített neki a nehéz időszakokban is, együtt utaznak, edzenek és párosoznak. Természetesen, mint a legtöbb testvér, ők is összekapnak néha, és olykor azért jól jön egy kis távolság. De azért a Touron igyekeznek együtt maradni, és ez csak erősíti őket. Ryan 2017-ben a 40. helyre kapaszkodott fel a ranglistán, sokak szerint Christian még többre lett volna hivatott, ha nem jönnek az állandó sérülések. Még mindig csak 26 éves, és jelenleg egészséges, szeretne végleg probléma nélkül bizonyítani. A ranglista nem igazán foglalkoztatja, már annak örül, hogy ott lehet a pályán, és élvezi a játékot. 
„Kamaszéveim alatt nagyok voltak az elvárásaim, de mikor elveszítesz dolgokat, csak vissza akarsz térni, hogy bizonyíts magadnak, és karriert csinálj abban, amit szeretsz. Jelenleg nincs más célom. Elég jó akarok lenni ahhoz, hogy folytathassam a játékot, egészséges pályafutásom legyen, és meg tudjak élni abból, amit szeretek.”
Ezzel a mentalitással a pályán is megnehezítheti ellenfelei dolgát, görcsösség helyett ugyanis felszabadultan teniszezhet. Mottója: „Rosszabb dolgok is történhetnek, mint hogy kikapsz. Emlékezz erre!” Cristian Garín ellen abszolút kifizetődött ez a taktika, több mint 700 hely választja el őket egymástól a világranglistán, Harrison mégis le tudta győzni a chileit. 
Az elődöntőbe jutásért az olasz Gianluca Mager lesz Harrison ellenfele. Pályafutása ötödik főtáblás győzelme a legjobb négyig repítené az amerikait. 
via ATPTour.com
Tenisz
Még a bíró sem tudta megállítani a mexikói hullámot Zverevék meccsén
EGY ÓRÁJA