A cím igazolásául legyen elég egyetlen mondat Djokovic leveléből, melyet az Ausztrál Tenisz Szövetségnek címzett:
"Move as many players as possible to private houses with a tennis court to facilitate training"
– magyarul: amennyi játékost csak lehet, teniszpályás házakban kell elhelyezni, hogy megfelelő körülmények között edzhessenek. 
Ha gúnyolódni akarnék, azt írhatnám, hogy szinte látom magam előtt, amint Craig Tiley versenyigazgató a homlokára csap és elkiáltja magát: „A kutyafáját, pont az a 74 üresen álló teniszpályás villa ment ki a fejünkből, ami itt a város szélén kínálgatja magát. Már megint csak a napot loptuk!” 
Roland-Garros
Nadal ismét elvarázsolta a párizsi közönséget a játékával - videó
EGY ÓRÁJA
Annyira azonban nem jó a helyzet, hogy az ember gúnyolódhasson. 
Mert a nagyvilág számára megint az jön le, hogy ezek az ingyenélő elkényeztetett teniszezők újra csak nyafognak, miközben milliókat kaszálnak már az első fordulós zakóval is, és nem győzik elverni guccsi-pólókra a plázákban. 
Azt még simán megemésztette volna mindenki, hogy kevéssé ismert játékosok, putintsevák, cirsteák arról tweetelnek, hogy nekik ugyan senki nem szólt arról, hogy akár karanténba is kerülhetnek, ha a gépen együtt utaznak fertőzöttekkel, miközben mindez konkrétan elhangzott azon a konferenciabeszélgetésen, melyre minden játékos hivatalos volt, ám mégis mindössze negyven vett részt közűlük. 
Ezenkívül le is volt írva, hogy ilyen esetekben Victoria állam egészségügyi hatósága dönt, csak valószínűleg nem minden játékos olvasta el a dokumentumot, amit elküldtek neki. Pedig az is benne volt, hogy a repülés teljes időtartama alatt - sőt már a reptéren is -, folyamatosan maszkot kell viselni, hiába csak 20%-os a charter gép kihasználtsága. Jónéhányan mégis olyan képeket toltak fel az Instára, melyből világosan látszott, hogy a legtöbben úgy viselkednek, mintha legalábbis egy osztálykiránduláson lennének és ők ülnének utolsó sorban a buszon. 
Csak akkor kezdték el törölni ezeket a képeket hirtelen, amikor kiderült, hogy akár még karanténba is kerülhetnek felelőtlen viselkedésük miatt.
Ám ez még mind belefért volna. 
Lassan egy év telt el a Covid felbukkanása óta, szinte mindenki át tudja érezni, milyen lehet 14 nap bezárva egy szűk szállodai szobában, és aki kicsit jobban belegondol, arra is rájöhetett, hogy ez a több mint 70 játékos nem csak az elmúlt két hónap kemény melóját dobja ki a kukába, hanem minden esélyét elveszíti arra is, hogy jól szerepeljen az Ausztrál Openen. És azért elég kevesen vannak olyanok, akik azért vállalták ezt a hosszú utat, hogy felmarkolják az első forduló vesztesének járó több mint 100 000 ausztrál dollárt. A többség jól is akart szerepelni. 
Azt sem nehéz belátni, hogy a legtöbben komoly sérülésveszélynek lesznek kitéve, amikor két hét karantén után rögtön éles meccset lesznek kénytelenek játszani, arról nem is beszélve, hogy a fiúk egy ilyen „felkészülés” után nem sokkal, akár ötórás - ötszettes meccsbe is bonyolódhatnak a melbourne-i 42 fokban. Hiszen az ilyen derbik teljesen megszokottak, akár már az első fordulóban is.
Az előny a teniszezőknél volt - egészen, amíg Djokovic meg nem szólalt.
Néhány elégedetlenkedő tweet, no name játékosoktól, aligha váltotta volna ki a világ ellenszenvét. Pláne, hogy akadt volna még jónéhány ütőkártyája a játékosoknak. Barokkos túlzás lenne ugyanis úgy beállítani az egész történetet, hogy az egész versenyt csak azért hozták tető alá, hogy a játékosok megkeressék a betevő pár milliójukat. 
Az Ausztrál Open a játékosokon kívül még nagyon sok mindenkinek fontos. Nem utolsósorban maguknak az ausztráloknak, akik most azért picit pökhendien mutogatnak a kényeskedő teniszezőkre.
Igen, a teniszezők összetehetik a két kezüket, hogy van munkájuk, hogy van módjuk pénzt keresni, hiszen ez nem mindenkinek adatik meg manapság a világon, ám azt is látni kell, hogy nagyon sok helybélinek is azért van munkája, mert lesz torna, és az ausztrál szövetségnek is ugyanezért lesz bevétele. Ezért nem kell visszafizetnie millió dollárokat a szponzoroknak és a tévétársaságoknak. És igen, nekem, nekünk is azért lesz munkánk, mert ők ott lenn - down under - játszani fognak majd.
Ezért volt nagy butaság, amit Novak Djokovic írt. Pedig még csak azt sem lehet mondani, hogy levelének mind a hat pontja hülyeség lett volna, hiszen egyet-kettőt talán még használni is lehetne - sőt lehet, az egyiket fogják is - csak megint van pár, melyről süt, hogy a világelső gondolkodásának dimenziói nem elég mélyek ahhoz a szerephez, melyben láttatni szeretné magát.
Olyan mondat, hogy 
Move as many players as possible to
private houses with a tennis court
, már a Covid előtt sem nagyon létezett, azóta meg pláne nem szabadna, hogy létezzen.
Az pedig, hogy Djokovic a karantén lerövidítését követeli egy olyan városban, ahol több mint 10 napja egy pozitív esetet sem jegyeztek fel, egyenesen nevetséges. Nem az a baj, hogy Nole láthatóan nem hallott arról, hogy az ausztrálok mekkora erőfeszítéseket tettek és tesznek azért, hogy itt tartsanak, még csak nem is az a gond, hogy nincs tudomása arról, hogy Craig Tiley-nak és stábjának mekkora melója van abban, hogy tető alá hozza a tornát, hogy tető alá hozza a szükséges megállapodásokat Victoria állam rettentő szigorú egészségügyi hatóságaival.
Az a baj, hogy Novak Djokovic megszólalásai végtelenül rossz fényben tüntetik fel azt a közeget, azt a sportágat, melynek ő vezetője szeretne lenni.
Mert a világ nem Putintsevára, Cirsteára figyel, még csak nem is Jabourra vagy Cuevasra, akik példamutatóan edzenek a szállodai szobában, hanem Novak Djokovicra, Rafael Nadalra, Roger Federerre és Serena Williamsre. A többiek elég bölcsek voltak ahhoz, hogy csendben maradjanak. 
Novak Djokovic viszont bő fél éven belül harmadszor rúgta el a pettyest. Pedig még az is lehet, hogy mindahányszor jót akart. Jó, mondjuk a víztisztítás alighanem határeset.
Roland-Garros
Felix Auger-Aliassime - Filip Krajinović - Roland-Garros
EGY ÓRÁJA
Roland Garros
Djokovic és Nadal sem hibázott, egy-egy meccsre vannak attól, hogy egymás ellen játszhassanak
EGY ÓRÁJA