rogno1

Fotó: Eurosport

Amikor elkezdtem nézni a teniszt, Lendl volt a világelső. Drukkoltam neki nagyon, hogy nyerjen végre Wimbledonban. Őszintén szólva azóta sem tudom miért. Tán azért mert ő teniszezett a legszebben, azt pedig már akkor is kultiváltam. De lehet, hogy csak azért, mert ő volt Adidasban. Az pedig akkor nekünk picit mást jelentett, mint manapság. Nemrégiben az öcsémnek az általános iskolai osztálytalálkozóján megmondták, hogy minket már akkor burzsujnak tartott mindenki a lakótelepen, mert volt Adidas cipőnk.
Nem voltunk azok egyébként, csak a papánk volt atlétaedző, de ez már mindegy. Más világ volt.
Tenisz
Ami Federernek és Hingisnek nem sikerült, Bencicnek igen: egyéni olimpiai aranyérmet nyert Svájcnak
EGY ÓRÁJA
Lendl sosem nyert Wimbledonban, Beckert sokáig gyűlöltem is ezért, Cashre még tavaly is furán néztem, amikor itt járt.
Szerettem volna azt is, ha legalább megdönti Connors rekordját és tovább lesz egyhuzamban világelső, mint Jimbo, de ez sem sikerült. Három hét hiányzott.
Megelőzték, ezt akkor értelmezni sem nagyon tudtam. Az volt az első váltás az élen, amit felfogtam ésszel, talán ez felment valamicskét. Meg az, hogy utána helyreállt a rend, és 89-ben ismét ő volt a legjobb. Megint ő lett az év végi világelső, praktikusan az esztendő legjobbja.
Kevesen voltak azt hiszem, akik ezt a tényt akkor helyén kezelték, én sem tartoztam közéjük. Természetes dolognak véltem. A világ legjobb teniszezőjét Iván Lendlnek hívják. Punktum.
Pedig ő volt az egyetlen játékos, aki ezt meg tudta tenni.
Tegnapelőttig.
Egy esztendeje már felfogtam ésszel ezt a rekordot, el is mondtam többször, egyszer le is írtam (hibásan), meg is kaptam érte a magamét. Decemberben felhívott egy újságíró, kérdezte mi lesz idén Rogerrel? Mondtam GS-t még fog nyerni, szerintem Pete rekordját is megdönti majd, de világelső már aligha lesz. Az év végi világelsőségről pedig szót sem ejtettem értelemszerűen.
A megkönnyezett Ausztrál Open döntő után vagy amikor tavasszal ismét ütőt tört, hosszú idő után, vagy május elején amikor még tornagyőzelem nélkül állt, picit tán büszke is voltam a megérzésemre. Meg szokta ilyenkor az ember simogatni a saját vállát picikét. Pláne ha annyira nem talál el semmit, mint én.
Azóta mindössze annyi történt, hogy megverte Nadalt Madridban, megnyerte a Garrost és Wimbledont, született két gyereke, nyert Cincinattiben és játszott egy US Open döntőt.
És visszaszerezte nem csak a világelsőséget, hanem az év végi világelsőséget is.
Az előbbit pedig aligha veszíti el a Garrosig.
Tokyo 2020
Nagy csatában svájci aranyérem teniszben
EGY ÓRÁJA
Tokyo 2020
Svitolina - Rybakina - Női egyes bronzmérkőzés, összefoglaló
3 ÓRÁJA