Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tsitsipas már a bemelegítésnél érezte, hogy baj lesz, három játék után feladta

Németh Dániel

Publikálva 14/11/2023 - 17:39 GMT+1

A lehető leggyorsabban véget ért a Stefanos Tsitsipas-Holger Rune mérkőzés, miután a görög teniszező három játék után kénytelen volt feladni a találkozót. A hátsérüléssel bajlódó Tsitsipas elmondta: az előző napokban minden vizsgálat zöld utat adott neki, ezúttal viszont már a bemelegítésnél érezte, hogy baj lehet. A görög helyére Hubert Hurkacz szállhat be, de a továbbjutásra már nincs esélye.

Tsitsipas három játék után feladta, minden bizonnyal véget ért a vb-je

Minden szurkolótól elnézést kérek, aki ma azért jött ki, hogy szurkoljon nekem és megnézze a meccset. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam befejezni a meccset. Nagy kár, hogy nem tudtam átadni a helyem valaki másnak, hogy megpróbáljon kezdeni valamit vele.
- kezdte a sajtótájékoztatót Stefanos Tsitsipas, aki három játék után feladta a Holger Rune elleni mérkőzést.
A görög teniszező nem volt 100%-os állapotban a világbajnokság előtt sem, több edzését félbe kellett szakítani. Az első hírek könyöksérülésről szóltak, később olyan információk is megjelentek, miszerint inkább a hátával van probléma. Tsitsipas a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy utóbbiról van szó, és a héten több vizsgálaton átesett, de újra és újra megkapta a zöld jelzést.
„Edzettem párszor a napokban, de nem töltöttem sok időt a pályán. Volt egy kis problémám a mozgásommal. Elsősorban ezen a téren hátráltatott a sérülés. Egy ilyen szintű mérkőzésen nehéz megfelelő mozgás nélkül versenyezni. Ez tenisz, nem darts. Fontos, hogy fitt legyek és jónak érezzem a hátam. Ezúttal azonban túl nagy volt a fájdalom.”
picture

Tsitsipas három játék után feladta, minden bizonnyal véget ért a vb-je

„Voltak a múltban is fájdalmaim, és elviseltem ezeket, ez viszont nyilvánvalóan túl sok volt. Meg kellett hoznom ezt a nehéz döntést. A második játékban éreztem. Ami azt illeti: már a bemelegítésnél is éreztem, amikor szerváltam. Nagyon érzékenynek tűnt, rengeteg fájdalom hasított a hátamba. Már akkor tudtam, hogy így nem fogom tudni befejezni.”
Az orvosok véleménye és a rengeteg vizsgálat alapján úgy tűnt, játékra alkalmas állapotban vagyok, megadták nekem a zöld jelzést.
„Sajnálatos módon borzalmasan éreztem magam a pályán. Mindent megtettem azért, hogy készen álljak erre a mérkőzésre, de nem sikerült. Gyűlölök visszalépni meccsektől. Nem az a fajta vagyok, aki szereti meccs közben elhagyni a pályát. Megöl, hogy nem fejezhetem be ezt a versenyt, amire olyan régóta készültem, hogy a legjobb formámban legyek és megmutassam a képességeimet.”
A szabályok értelmében Tsitsipas számára nem ért véget a torna, a gyakorlatban azonban nehéz elképzelni, hogy kiálljon a harmadik mérkőzésére is. A görög visszalépése esetén Hubert Hurkacz játszhatna Novak Djokovic ellen; amennyiben a szerb legyőzi este Jannik Sinnert, az a találkozó tét nélküli lesz, a lengyel ugyanis semmilyen esetben sem juthat már tovább.
Rune keddi győzelmét hivatalosan 2-0-s mérleggel könyvelik el, aminek a továbbjutás szempontjából még lehet jelentősége. A Tsitsipas elleni mérkőzésen lejátszott játékok azonban nem számítanak bele a dán mérlegébe, emiatt tehát sem Djokovic, sem Sinner rajongóinak nem kell aggódniuk.
picture

Stefanos Tsitsipas

Fotó: Getty Images

Tsitsipas a sajtótájékoztatón azt is elmondta, egész évben a határait feszegeti, hogy minél több pontot gyűjtsön össze, ennek viszont időnként megvannak a hátrányai is. Nincs erre jobb bizonyíték, minthogy ez a második olyan világbajnokság, amit idő előtt be kell fejeznie: 2021-ben egy, a mostanihoz hasonlóan szenvedős első meccs után visszalépett a folytatástól.
„A tour nagyon igénybe veszi az embert. Rengeteg meccset játszunk nagyon magas szinttel és intenzitással. Nincs egyetlen meccs sem, amit könnyűnek lehetne mondani. Talán van pár ritka alkalom, hogy végigviharzunk egy meccsen. Ezek azonban nem fordulnak elő sűrűn a touron.”
„Azt hiszem, hogy ez a sérülés a kevés pihenőnek köszönhető. Nem pihentetem eleget a testem, nem készülök fel megfelelően a nagy versenyekre. Próbálok annyi pontot szerezni, amennyit csak lehetséges, ezzel javítva a ranglistámat. A határaimat feszegetem. Szóval a pihenés hiányára és a nem megfelelő felkészülésre vezetném vissza. Valamint a túlterhelésre.”
„Ez nagyon sajnálatos. Két olyan szereplésem is volt Torinóban, amikor vissza kellett lépnem a versenytől. Előtte sosem történt hasonló. Vagy nagyon-nagyon ritkán, amennyire vissza tudok emlékezni. Egyértelműen fáj, mert ez a verseny mindennél többet jelent nekem, a Grand Slameket is beleértve. Nem tudok úgy versenyezni, ahogyan szerettem volna.”

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés