Daniil Medvedev harmadik mérkőzését is megnyerte, így százszázalékos mérleggel jutott elődöntőbe a férfi teniszezők Torinóban zajló ATP-világbajnokságán.

A második helyen kiemelt, csütörtök este pályára lépő orosz Daniil Medvedev már korábban biztosította helyét a négy között, így tét nélkül lépett pályára a Matteo Berrettini helyére beugró Jannik Sinner ellen, aki első meccsét sikerrel vívta meg a tornán.
Az esti meccs első szettjét a US Open orosz bajnoka villámgyorsan megnyerte, játékot sem engedett riválisának, ekkor úgy tűnt, gyorsan lezárja a csatát. Sinner azonban a folytatásra összeszedte magát és egyenrangú ellenfélként küzdött. A 20 éves olasz sportoló a második játszmát rövidítésben megnyerte, majd a harmadikban gyorsan elvette riválisa adogatását. Medvedevnek ezek után sikerült visszavennie a bréket, majd ismét a rövidítés döntött, melyben az orosz 10-8-ra bizonyult jobbnak.
Davis Cup
Kevés dolog szórakoztatóbb annál, mint amikor messzire gurul Medvedev gyógyszere
EGY NAPJA
Eredmény:
Piros csoport, 3. forduló:
Daniil Medvedev (orosz, 2.)-Jannik Sinner (olasz, 9.) 6:0, 6:7 (5-7), 7:6 (10-8)
korábban:
Alexander Zverev (német, 3.)-Hubert Hurkacz (lengyel, 7.) 6:2, 6:4
A csoport végeredménye: 1. (és elődöntős) Medvegyev 3 győzelem/3 mérkőzés, 2. (és elődöntős) Zverev 2/3, 3. Sinner 1/2, 4. Hurkacz 0/3, 5. Berrettini
Davis Cup
Medvedev biztosította be az orosz csapat harmadik Davis-kupa-győzelmét
TEGNAP 18:48
Davis Cup
Villámgyorsan jutott Davis-kupa-döntőbe Oroszország
04/12/2021 15:34