Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ő lenne az anti-Kyrgios a pályán, inkább Nadalt és Federert másolná

Kálmán Laci

Frissítve 20/11/2021 - 11:32 GMT+1

Casper Ruud bejutott a szezonzáró ATP-világbajnokság elődöntőjébe, ahol Daniil Medvedev lesz majd az ellenfele. Nyolcadik kiemeltként valószínűleg elégedett azzal, hogy ott van a legjobb négy között, azonban mérget vehetünk rá, hogy nem akar itt megállni, és megpróbálja megszerezni a US Open-bajnok orosz skalpját.

Casper Ruud im Halbfinale der ATP Finals

Fotó: SID

Egy világbajnoki döntő Casper Ruud élete legnagyobb sikere lenne. Úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a norvég nem veszi majd félvállról a Daniil Medvedev elleni derbit.

Ruud az első csoportmérkőzését még két játszmában elvesztette a világelső Novak Djokoviccsal szemben, ez azonban nem vette el a kedvét és odatette magát a következő két meccsére. Előbb egy 6:1-re bukott első szett után fordítani tudott Cameron Norrie ellen, majd döntő szett tie-brekaben lenyomta Andrey Rublevet, amivel biztosította helyét az elődöntőben.
A norvégnak komoly céljai vannak a pályafutásával kapcsolatban. Grand Slam-címeket akar, meg világelsőségre tör, ami maximálisan érthető egy ambiciózus fiatal játékostól. Van azonban egy picit szokatlanabb álma is: úgy akarja végigvinni a karrierjét, hogy közben egyetlen ütőt sem tör össze.
„Mindig próbálok kedves, jó fej srác lenni, akár nyerek, akár vesztek” – mondta Ruud újságírói kérdésekre válaszolva egy Zoom-interjúban. „Úgy gondolom, az egy komoly érték, hogy a családom ennek szellemében nevelt fel. Mindig fontos volt, hogy ennek megfelelően gondolkodjak.”
„Az természetes, hogy néha kimutatom a frusztrációmat a pályán, de szerintem az mindig jó dolog, ha az ember megpróbál higgadt, nyugodt és kedves maradni, és nem elszállni semmilyen irányba. Ez egy rendkívül fontos érték a számomra.”
A 22 éves norvég azt reméli, hogy Rafael Nadal nyomdokaiba léphet, aki egyebek mellett arról is közismert, hogy sosem veszíti el a fejét a pályán. Szerinte a spanyol klasszis egyfajta anti-Nick Kyrgios. Valami ilyesmit szeretne ő is megvalósítani a karrierjében.
Casper Ruud
„Amikor elkezdtem a touron játszani, azt mondtam magamnak, megpróbálom úgy végignyomni a teljes pályafutásomat, hogy egyetlen ütőt sem török össze meccs közben. Mindössze egy olyan topjátékos van, aki képes volt ezt megtenni, ő pedig Nadal.”
„Federer is kivételes volt e tekintetben, de egy alkalommal, Miamiban ő is alaposan odacsapta az ütőjét. Ez a két srác egyedülálló a pályán és azon kívül mutatott viselkedésük szempontjából is.”
picture

Sima Rublev-győzelemnek indult, de Ruud nagyon be akart jutni az elődöntőbe - videó

„Persze nyilván megengedett dolog, hogy egy játékos érzelmeket mutasson a pályán. Nem mondom, hogy mindenkinek pókerarccal kell jönnie-mennie meccs közben, én nem csinálni semmit. Nem ezekről az értékekről beszélek.”
„Vicces, mert, amikor egy teniszmeccset nézel, a végén a győztes mindig mosolyog és kedvesen, illendően viselkedik. Amikor azonban egyesek számára nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt remélték, gyakran dühösek lesznek, és jön az ütőtörés. Az én célom éppen az, hogy ezt ne csináljam. A következő éveket úgy próbálom majd végigjátszani, hogy az ilyesmit elkerüljem. Bízom benne, hogy hű tudok majd lenni ehhez a mentalitáshoz.”
„Persze jó érzés tudni, hogy a többi játékos is látja, hogy próbálok jó srác maradni. Akár nyerek, akár vesztek, mindig törekszem arra, hogy tisztelettel forduljak az ellenfelemhez.”
A Medvedev-Ruud elődöntőt 14.00-tól, a Djokovic-Zverev összecsapást pedig 21.00-tól közvetítjük az Eurosporton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés