Egy világbajnoki döntő Casper Ruud élete legnagyobb sikere lenne. Úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy a norvég nem veszi majd félvállról a Daniil Medvedev elleni derbit.

Ruud az első csoportmérkőzését még két játszmában elvesztette a világelső Novak Djokoviccsal szemben, ez azonban nem vette el a kedvét és odatette magát a következő két meccsére. Előbb egy 6:1-re bukott első szett után fordítani tudott Cameron Norrie ellen, majd döntő szett tie-brekaben lenyomta Andrey Rublevet, amivel biztosította helyét az elődöntőben.
A norvégnak komoly céljai vannak a pályafutásával kapcsolatban. Grand Slam-címeket akar, meg világelsőségre tör, ami maximálisan érthető egy ambiciózus fiatal játékostól. Van azonban egy picit szokatlanabb álma is: úgy akarja végigvinni a karrierjét, hogy közben egyetlen ütőt sem tör össze.
Davis Cup
Kevés dolog szórakoztatóbb annál, mint amikor messzire gurul Medvedev gyógyszere
21 ÓRÁJA
„Mindig próbálok kedves, jó fej srác lenni, akár nyerek, akár vesztek” – mondta Ruud újságírói kérdésekre válaszolva egy Zoom-interjúban. „Úgy gondolom, az egy komoly érték, hogy a családom ennek szellemében nevelt fel. Mindig fontos volt, hogy ennek megfelelően gondolkodjak.”
„Az természetes, hogy néha kimutatom a frusztrációmat a pályán, de szerintem az mindig jó dolog, ha az ember megpróbál higgadt, nyugodt és kedves maradni, és nem elszállni semmilyen irányba. Ez egy rendkívül fontos érték a számomra.”
A 22 éves norvég azt reméli, hogy Rafael Nadal nyomdokaiba léphet, aki egyebek mellett arról is közismert, hogy sosem veszíti el a fejét a pályán. Szerinte a spanyol klasszis egyfajta anti-Nick Kyrgios. Valami ilyesmit szeretne ő is megvalósítani a karrierjében.
https://i.eurosport.com/2021/11/19/3256453.jpg
„Amikor elkezdtem a touron játszani, azt mondtam magamnak, megpróbálom úgy végignyomni a teljes pályafutásomat, hogy egyetlen ütőt sem török össze meccs közben. Mindössze egy olyan topjátékos van, aki képes volt ezt megtenni, ő pedig Nadal.”
„Federer is kivételes volt e tekintetben, de egy alkalommal, Miamiban ő is alaposan odacsapta az ütőjét. Ez a két srác egyedülálló a pályán és azon kívül mutatott viselkedésük szempontjából is.”

Sima Rublev-győzelemnek indult, de Ruud nagyon be akart jutni az elődöntőbe - videó

„Persze nyilván megengedett dolog, hogy egy játékos érzelmeket mutasson a pályán. Nem mondom, hogy mindenkinek pókerarccal kell jönnie-mennie meccs közben, én nem csinálni semmit. Nem ezekről az értékekről beszélek.”
„Vicces, mert, amikor egy teniszmeccset nézel, a végén a győztes mindig mosolyog és kedvesen, illendően viselkedik. Amikor azonban egyesek számára nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt remélték, gyakran dühösek lesznek, és jön az ütőtörés. Az én célom éppen az, hogy ezt ne csináljam. A következő éveket úgy próbálom majd végigjátszani, hogy az ilyesmit elkerüljem. Bízom benne, hogy hű tudok majd lenni ehhez a mentalitáshoz.”
„Persze jó érzés tudni, hogy a többi játékos is látja, hogy próbálok jó srác maradni. Akár nyerek, akár vesztek, mindig törekszem arra, hogy tisztelettel forduljak az ellenfelemhez.”
A Medvedev-Ruud elődöntőt 14.00-tól, a Djokovic-Zverev összecsapást pedig 21.00-tól közvetítjük az Eurosporton.
via Tennis Now
Davis Cup
Medvedev biztosította be az orosz csapat harmadik Davis-kupa-győzelmét
TEGNAP 18:48
Davis Cup
Villámgyorsan jutott Davis-kupa-döntőbe Oroszország
04/12/2021 15:34