Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Extra motivációval vágna neki a következő szezonnak a világbajnok

Wojciechowski Patricia

Publikálva 22/11/2021 - 16:51 GMT+1

Alexander Zverev nyerte a 2021-es ATP-világbajnokságot. Két 1000-es győzelemmel, olimpiai bajnoki címmel és vb-trófeával nagyon eredményes szezont zárt a pályán. A Grand Slam-győzelem lehet a következő lépés.

Alexander Zverev az ATP Finals döntőjében

Fotó: Getty Images

Zverev szezonjának második fele egészen fantasztikusan alakult, egyedül a Grand Slam-trófea hiányzik 2021-es évéből.

A következő évek egyik meghatározó párharca lehet a Medvedev-Zverev csata. A német teniszező zsinórban öt, Medvedevtől elszenvedett vereség után a vb-döntőben visszavágott, és két játszmában verte a US Open-bajnokot. Zverev eddigi pályafutása legsikeresebb szezonján van túl, senki sem nyert nála több 1000-es tornát a férfiak között idén, az olimpiai bajnoki cím és a vb-trófea pedig végképp megkoronázták szezonját.
Különösen nagy bravúr Zverevtől, hogy az olimpián és a vb-n is keménypályán győzte le az elődöntőben Novak Djokovicot. S a Grand Slam-tornákon is sokat lépett előre karrierje első fázisához képest, noha az ottani áttörés még mindig nem történt meg, a következő évek nagy kihívása lesz Zverev számára, hogy két szettre menő nagy tornákon aratott sikereit Grand Slameken is hozni tudja. Idén a két keménypályás Grand Slamen egyaránt Djokovictól kapott ki, az Ausztrál Openen a negyeddöntőben, a US Openen az elődöntőben. A Roland Garroson Tsitsipas búcsúztatta a négy között egy ötszettesben, Wimbledonban Auger-Aliassime-tól szenvedett vereséget a 16 között. Azoknak az időknek vége tehát, mikor Zverev rögtön a Grand Slamek első hetében bajba került, vagy ki is kapott.
Zverev szezonjában a tokiói olimpia jelentette a fordulópontot. Az azóta lejátszott 36 mérkőzéséből Zverev 32-t megnyert, és csak Djokovictól vagy Medvedevtől, illetve Taylor Fritztől kapott ki az év utolsó szakaszában.
„Egyéniben minden szinten sikeres voltam idén, egyetlen dolog hiányzik. Remélem jövőre képes leszek ezen változtatni”- utalt arra Zverev, hogy csak a Grand Slam-siker hiányzott idei szezonjából.
picture

Alexander Zverev freut sich auf den Urlaub

Fotó: SID

„Még sosem voltam ilyen motivált a következő évet illetően, mint most. Sok mindent szeretnék elérni, továbbra is sok minden van, amit még nem nyertem meg”- mondta el bizakodva a Sky Sportsnak a friss világbajnok.
Zverev a következő szezonban nemcsak a Grand Slameken lehet az ideinél is fontosabb tényező, de a világelsőségért folyó csatába is beleszólhat. Medvedev mellett ő szintén közel áll Djokovichoz a ranglistán, jövőre, ha hasonlóan eredményesen folytatja, mint idén, jó eséllyel felzárkózik a vezető kettős nyakára.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés