Zverev szezonjának második fele egészen fantasztikusan alakult, egyedül a Grand Slam-trófea hiányzik 2021-es évéből.

A következő évek egyik meghatározó párharca lehet a Medvedev-Zverev csata. A német teniszező zsinórban öt, Medvedevtől elszenvedett vereség után a vb-döntőben visszavágott, és két játszmában verte a US Open-bajnokot. Zverev eddigi pályafutása legsikeresebb szezonján van túl, senki sem nyert nála több 1000-es tornát a férfiak között idén, az olimpiai bajnoki cím és a vb-trófea pedig végképp megkoronázták szezonját.
Különösen nagy bravúr Zverevtől, hogy az olimpián és a vb-n is keménypályán győzte le az elődöntőben Novak Djokovicot. S a Grand Slam-tornákon is sokat lépett előre karrierje első fázisához képest, noha az ottani áttörés még mindig nem történt meg, a következő évek nagy kihívása lesz Zverev számára, hogy két szettre menő nagy tornákon aratott sikereit Grand Slameken is hozni tudja. Idén a két keménypályás Grand Slamen egyaránt Djokovictól kapott ki, az Ausztrál Openen a negyeddöntőben, a US Openen az elődöntőben. A Roland Garroson Tsitsipas búcsúztatta a négy között egy ötszettesben, Wimbledonban Auger-Aliassime-tól szenvedett vereséget a 16 között. Azoknak az időknek vége tehát, mikor Zverev rögtön a Grand Slamek első hetében bajba került, vagy ki is kapott.
Tenisz
Djokovic rekordot jelentő hetedszer zárja az évet a világ tetején, Fucsovics negyvenedik
22/11/2021 10:40
Zverev szezonjában a tokiói olimpia jelentette a fordulópontot. Az azóta lejátszott 36 mérkőzéséből Zverev 32-t megnyert, és csak Djokovictól vagy Medvedevtől, illetve Taylor Fritztől kapott ki az év utolsó szakaszában.
„Egyéniben minden szinten sikeres voltam idén, egyetlen dolog hiányzik. Remélem jövőre képes leszek ezen változtatni”- utalt arra Zverev, hogy csak a Grand Slam-siker hiányzott idei szezonjából.

Alexander Zverev a 2021-es világbajnok

Fotó: SID

„Még sosem voltam ilyen motivált a következő évet illetően, mint most. Sok mindent szeretnék elérni, továbbra is sok minden van, amit még nem nyertem meg”- mondta el bizakodva a Sky Sportsnak a friss világbajnok.
Zverev a következő szezonban nemcsak a Grand Slameken lehet az ideinél is fontosabb tényező, de a világelsőségért folyó csatába is beleszólhat. Medvedev mellett ő szintén közel áll Djokovichoz a ranglistán, jövőre, ha hasonlóan eredményesen folytatja, mint idén, jó eséllyel felzárkózik a vezető kettős nyakára.
Nitto ATP Finals
Olimpiai és világbajnok! Hogy hangzik, kedves Alexander Zverev?
21/11/2021 18:14
Nitto ATP Finals
Djokovic a vb-elődöntős veresége után elárulta, mi fontosabb a győzelemnél
21/11/2021 09:49