Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Berrettini könnyek között hozta meg a döntést: visszalépett a világbajnokságtól

MTI

Publikálva 16/11/2021 - 18:31 GMT+1

A hatodik helyen kiemelt olasz Matteo Berrettini hasfalsérülés miatt visszalépett a férfi teniszezők szezonzáró viadalától, a Torinóban zajló ATP-világbajnokságától.

Matteo Berrettini

Fotó: Getty Images

ATP-világbajnokság - Berrettini visszalépett

A Piros csoportba sorsolt olasz játékos az első fordulóban, vasárnap a második szett elején feladta mérkőzését a német Alexander Zverevvel szemben. Kedden, a lengyel Hubert Hurkacz elleni találkozóját megelőzően bemelegített, de mivel a sérülése nem javult kellő mértékben, a visszalépés mellett döntött.
"Az ATP-döntő véget ért számomra. Szinte megsemmisültem, mert soha nem gondoltam volna, hogy fel kell adnom a valaha volt legfontosabb olaszországi teniszversenyt" - írta közösségi oldalán Berrettini, aki nem titkolta, hogy megkönnyezte a döntést.
"Bármennyire is szerettem volna még egyszer játszani hazai közönség előtt, éreztem, hogy a testem nem áll készen az előttem álló kihívásokra. Úgy érzem, megfosztottak valamitől, amit hosszú évek erőfeszítésével és verejtékével elértem. Nem volt könnyű döntés, de meggyőződésem, hogy ez a legjobb számomra a karrierem szempontjából" - írta.
Berrettini helyét honfitársa, Jannik Sinner veszi át a Piros csoportban, és amennyiben legyőzi Hurkaczot, majd az orosz Daniil Medvedevet is, bejuthat az elődöntőbe.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés