Toni Nadal szerint Daniil Medvedev nem bírta el a nyomást Novak Djokovic ellen az Ausztrál Open döntőjében, ezért nem tudott riválisa lenni a világelsőnek. A spanyolt meglepte, hogy az első szettel el is dőlt a trófea sorsa.


Novak Djokovic 7:5, 6:2, 6:2-re, a vártnál jóval simábban győzte le Daniil Medvedevet az Ausztrál Open döntőjében. Az orosz 20 meccses győzelmi szériával érkezett a fináléra, mégsem tudta megnehezíteni Djokovic dolgát, az első szett elvesztése után látványosan összeomlott. A szerb a tornán mutatott legjobb játékát vette elő Medvedev ellen, és ezzel teljesen szét is szedte a világbajnokot. Az orosz a mérkőzés után a Nagy Hármast dicsérte, s a tenisz kiborgjainak nevezte őket.
Daniil Medvedev: Ha felpörögnek, a tenisz kiborgjai ellen nincs esélyed! | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Novak Djokovic háromszettes, sima mérkőzésen söpörte be kilencedik Ausztrál Open sikerét, a döntőben a regnáló világbajnok orosz Daniil Medvedevet legyőzve. A finálé utáni díjátadón kedélyes sztorizásba kezdő orosz veresége ellenére is jónak értékeli melbourne-i szereplését, vidám hangulatából pedig még a Nagy Hármas méltatására is futotta.
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
5 ÓRÁJA
Rafael Nadal nagybátyja és korábbi edzője, Toni Nadal úgy gondolja, egyértelműen fejben ment el a döntő az orosz számára. Az El Pais hasábjain megjelent írásában Nadal arról beszélt, meglepte, hogy Medvedev ennyire nem tudott ellenfele lenni Djokovicnak. Mint azt megfogalmazta, mindenki egy szórakoztató, kemény és izgalmas összecsapást várt, ehelyett egy egyoldalú találkozó lett belőle, ahol Djokovic egyértelműen dominált. A mérkőzés végkimenetele már a 12. játékban eldőlt, mikor Medvedev 5:6-nál nem tudta hozni adogatását, és elbukta az első szettet.
„Biztos vagyok benne, hogy Daniil úgy jött ki a Rod Laver Arénába, hogy kielemzett minden információt Novakról, de nem volt képes megőrizni a higgadtságát, és túljutni a frusztrációján, hogy nem nyerte meg az első szettet, vagy hogy nem tudta felvenni a lépést a fontos pillanatokban” - osztja meg véleményét Toni Nadal.

063_841362988.jpg

Fotó: Eurosport

„Meglep, hogy néha ilyen magas szinten lévő versenyzők ilyen kis kapacitással bírnak, mikor nehézségekkel kell szembenézniük. El tudom képzelni, hogy miután a meccs véget ért, az orosz rájött, mekkora lehetőséget szalasztott el, és hogy mennyire kevés ellenállást mutatott.”
„A finálé előtti nap (Medvedev) lenyilatkozta, hogy nagyobb a nyomás Djokovicon, aki nem hagyhatja ki a lehetőséget, hogy megnyerje a tornát, ha utol akarja érni Rogert és Rafát. De a meccs kimenetele azt mutatja, hogy Medvedeven jóval nagyobb volt a teher. Óriási a különbség aközött, hogy megszerzed első Grand Slam-győzelmedet, vagy hogy kihagysz egy újabb lehetőséget, mindegy, hogy hány éves vagy.”
Toni Nadal azt is hozzátette, Medvedev nem volt képes arra, hogy úgy küzdjön minden egyes labdáért, mintha az utolsó volna.  
via
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
10 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
17 ÓRÁJA