Gael Monfils a múlt heti metzi 250-es torna során akadt ki a francia médiára.

Monfils 2021-es szezonjának nincs túlságosan sok fénypontja, az idény kezdetétől fogva küszködik a korábbi top 10-es teniszező. Az Ausztrál Openen sírva fakadt a sajtótájékoztatón, olyannyira nehezen értette, miért halmozódnak nála az első fordulós kiesések. Azóta valamelyest szebb eredményeket is le tudott tenni az asztalra, de nem ez lesz az a szezon, amit büszkén mutogat majd pályafutása végén.
Monfils a hazai metzi 250-es ATP-tornán az elődöntőig jutott, ahol Pablo Carreno Busta állította meg. Első alkalommal fordult elő a metzi verseny történetében, hogy mindössze egyetlen francia játékos jutott negyeddöntőbe, így újra felhangoztak a különösen a Roland Garros alatt kongó vészharangok. A világranglistán jelenleg 20. Monfils az egyik sajtótájékoztatón adott hangot annak, hogy a francia médiának nagyobb türelemmel kellene viseltetnie a francia teniszezők iránt. Szerinte az állandó kritizálás nem segít a játékosokon.
BNP Paribas Open
Monfils búcsúztatta Fucsovics legyőzőjét a második fordulóban
10/10/2021 20:45
„Be kellene fejezni ezt az egyetlen francia sincs a torna későbbi szakaszában dolgot. A srácok, akik veszítettek, mind esélyesek voltak? Nem vagyok benne biztos. Keménynek tartom, hogy ujjal mutogattok rájuk. Épp elég nekik, hogy kikaptak. Mindenki nyerni próbál, nem szándékosan veszítünk”- mondta el Monfils.
Igen, talán nem szerepelünk túl jól ezen a héten. Igen, talán jobb lesz jövő héten. Igen, nehezen ment nekünk idén a Grand Slameken. De ez nem a vég. Hány ország álmodik arról, hogy olyan sok játékosa legyen a ranglista elején mint nekünk? Nagy tenisznemzet vagyunk, még ha időről időre kicsit nehezebb is.
„Nem szabad túl magasra helyeznünk magunkat, ha épp jól játszunk, de ujjal sem szabad mutogatnunk, ha kikapunk. Ez fájdalmas, és reméljük, hogy gyorsan megváltozik. Nehéz időszak van mögöttünk, de vissza fogunk térni”- tette hozzá a francia.

Monfils szerint türelemre lenne szükségük

Fotó: Eurosport

A metzi torna főtábláján nyolc francia teniszező szerepelt. Monfils mellett egyedül Lucas Pouille élte túl az első fordulót, aki a második körben a későbbi tornagyőztes Hubert Hurkacz ellen szenvedett vereséget. A francia indulók közül egyedül a hatodik kiemelt Ugo Humbert kapott ki nála alacsonyabban rangsorolt ellenféltől: a nyitókörben Andy Murray búcsúztatta a minden bizonnyal szerencsésebb sorsolásban reménykedő fiatal franciát.
Forrás: részben tennisworldusa.org
Sofia Open
Monfils-nak nem volt ellenszere, Sinner simán megvédte a címét Szófiában
03/10/2021 15:27
Sofia Open
Álomdöntő Szófiában: A címvédő lesz Monfils ellenfele
02/10/2021 17:39