Andy Murray lemaradt az év első Grand Slam-tornájáról, miután tervezett utazása előtt nem sokkal pozitív koronavírus-tesztet produkált, és nem engedték be Ausztráliába. A brit teniszező nagyon sajnálja, hogy nem indulhatott Melbourne-ben, úgy érzi, készen állt volna a versenyre.


Andy Murray elég nehezen viselte, hogy nem vehetett részt az Ausztrál Openen. Mint elmondta, képtelen volt figyelemmel kísérni a tornát, annyira rosszul érezte magát, amiért ő nem lehetett ott. A televíziót nem kapcsolta be, és teniszezőtársait is kikövette a közösségi médiában, hogy ne kelljen végignéznie az üzenőfalát elárasztó, boldogan ütögető társak fényképeit és videóit. 
„Egyetlen mérkőzést sem néztem meg, mert én magam is ott akartam lenni. Őszintén szólva, igazi szenvedés volt számomra. Kikövettem az összes teniszezőt, akiket normál esetben követek a közösségi médiában, mert egyszerűen nem akartam látni ezt.”
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
5 ÓRÁJA
Andy Murray szerint a fiatalok továbbra is messze vannak a "nagy hármastól" | Eurosport
Szponzorált tartalom A cikk támogatója a Andy Murrayt nem lepte meg, hogy Novak Djokovic nyerte a vasárnap zárult ausztrál nyílt teniszbajnokságot, ugyanis szerinte a fiatalok továbbra is messze vannak a "nagy hármastól". A kétszeres olimpiai bajnok skót játékos emlékeztetett rá: az orosz Danyiil Medvegyev húsz mérkőzésből álló győzelmi sorozattal állt oda a szerb elleni fináléra, ám összességében simán, három játszmában veszített.
Murray az Ausztrál Open helyett egy olaszországi Challenger-tornán indult el, ahol a döntőig jutott, ott viszont kikapott a világranglistán (akkor) 212. ukrán Illya Marchenkótól. A korábbi világelső ezen a héten a montpellier-i 250-es ATP-tornán vett részt, de már az első fordulóban vereséget szenvedett.
„Jó, hogy játszhattam öt mérkőzést. Trükkösek voltak a körülmények, a tenisz színvonalát illetően azonban azt mondhatom, időnként rendben voltak a dolgok”- beszélt az olaszországi Challenger-tornáról a skót játékos.
Egészségi állapotát tekintve meglehetősen optimista, a Challenger-tornán időnként erős fáradtságot érzett, de csípőfájdalom nem akadályozta. Azt nézve, milyen keveset játszott az elmúlt időszakban, és hogy koronavírus-fertőzése miatt sem tudott eleget edzeni, fáradtsága nem olyan meglepő.

000_92L3L3.jpg

Fotó: Eurosport

A világranglistán jelenleg 121. helyen álló Murray úgy érzi, ha fitt tud maradni, akár a legjobbakkal is versenyben lehet idén.
„Edzések alkalmával sok topjátékossal gyakorlok, tudom tehát, hogyan megy ellenük. Ha az edzések közben durván leégetnének, akkor nem folytatnám tovább. De tisztában vagyok vele, milyen szinten vagyok. Ha hosszú időn át fitt tudok maradni, és magam mögött tudok pár jó edzést és mérkőzést, nem látom, miért ne lehetnék versenyben a legjobbakkal.”
„Úgy érzem, még mindig harcban lehetek nagy tornákon. Bárcsak megmutathattam volna ezt Ausztráliában! Készen álltam volna, ez nem kérdés”- jelentette ki nagyon határozottan Murray.
Annak ellenére, hogy jól érzi magát, arra azért nem merne választ adni, hogy mostani állapotában meddig juthat el, milyen reális céljai lehetnek. A visszatérés az ATP Tourra mindenesetre nem sikerült túl jól számára, Montpellier-ben már az első körben kikapott Egor Gerasimovtól. 
via ATP
Tenisz
Jogos vagy igazságtalan, hogy Djokovicot nem jelölték az ATP Sportszerűségi Díjára?
9 ÓRÁJA
Tenisz
Újra Bondár Anna a legjobb a nőknél, Fucsovics Marci a top 100-ban zárja az évet a férfiaknál
16 ÓRÁJA