A kontinensnyi szigetország kormányának döntése értelmében a jövő év közepéig rendkívül szigorú feltételekhez kötik a beutazást, ezért felvetődött, hogy az év első Grand Slam-tornáját Dubajban vagy Dohában rendezik meg.

Idén ezen a két helyen zajlottak a selejtezők, a főtábla mérkőzéseit pedig februárban játszották Melbourne-ben.
A teniszezők különgépekkel utaztak Ausztráliába, de 72 játékosnak két hétre karanténba kellett vonulnia - közülük többen edzeni sem hagyhatták el a szobájukat -, mert balszerencséjükre olyan repülőgéppel érkeztek Melbourne-be, amelyen koronavírus-fertőzött is utazott.
Tokyo 2020
Olimpiai bajnok nagypapája inspirálja a Roland Garros-döntős teniszezőt
17 ÓRÁJA
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973674.jpg
Az ausztrál teniszszövetséget irányító Craig Tiley hétfőn leszögezte, meg fogják találni a módját, hogy ismét eljuttassák Melbourne-be azokat a játékosokat, akik jelenleg buborékrendszerben járják a világot. Hozzátette, sokat tanultak az idei eseményekből.

"Úgy érezzük magunkat, mintha megmásztuk volna a Mount Everestet, és sajnos most ismét az alaptáborban találtuk magunkat. Az egyetlen pozitívum, hogy ismerjük az utat, amit egyszer már megtettünk"

- nyilatkozta.
Tiley hangsúlyozta, a jövőben is együttműködnek Victoria állam kormányával és a szövetségi kormánnyal, hogy a legjobb és legbiztonságosabb környezetet alakíthassák ki a szurkolók és a játékosok számára egyaránt.
Forrás: MTI
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
18 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic ismét nyert, magabiztosan halad a céljai felé - videó
18 ÓRÁJA