Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgios megállíthatatlannak tűnik, Monfils megsérült, gigászi küzdelmek a nyolcaddöntőkben

Dani Bálint

Frissítve 12/08/2022 - 12:16 GMT+2

Nick Kyrgios átgázolt Alex de Minaur-on a montreali ATP 1000-es torna nyolcaddöntőjében, Gael Monfils súlyosnak tűnő sérülést szenvedett Jack Draper ellen. Versenyben maradt az egyetlen állva maradt kanadai is. Mutatjuk mi történt csütörtök este és péntek hajnalban Montrealban.

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem kiemelt nyeri a montreali ATP 1000-es versenyt.
Az alsó ágon Carreno Busta gondoskodott arról, hogy kiessen az utolsó rangsorolt játékos is, de haladjunk szépen sorban.
A nyolcaddöntős játéknap első találkozóját Casper Ruud és Alberto Bautista Agut vívta egymással. Az összecsapás 3 óra 19 percig tartott. Bautista Agut hiába ütött 46 nyerőt, Ruud ezt is megfejelte és 54 nyerő ütéssel zárt.
picture

Negyvenhat nyerővel is ki lehet kapni, ha Casper Ruud az ellenfél


A fenti találkozót esőszünet nyújtotta meg, úgyhogy a szervezők megvariálták a pályabeosztásokat. Felix Auger-Aliassime így hamarabb került pályára Cameron Norrie ellen. A hazai közönség előtt játszó kanadai visszavágott a wimledoni elődöntős riválisának a nemrégiben elszenvedett los cabos-i vereségért. A 22 éves játékos életében először játszhat negyedöntőt haza versenyén.
picture

A hazai hős tovább menetel - Auger-Aliassime visszavágott Norrie-nak


A Rogers pályán a nappali programban hatalmasat harcolt egymással Hubert Hurkacz és Albert Ramos Vinolas, utóbbi élete egyik legjobb keménypályás teljesítményét tette ki a pályára, de kevésnek bizonyult ez is. Hurkacz sikerével tavalyhoz hasonlóan bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a bombaformában játszó Nick Kyrgios vár rá.
picture

Hurkacz nagyot küzdve ismét negyeddöntős Montrealban


Nick Kyrgios ugyanis simán jutott túl a montreali nyolcaddöntőn, ahol honfitársával Alex de Minaurral találkozott. A washingtoni bajnok 6:2 6:3-ra diadalmaskodott és immár kilenc mérkőzés óta nem kapott ki. Legutóbbi 16 meccséből pedig 15-öt húzott be. Az első szettben 14 nyerőt és mindössze 1 ki nem kényszerített hibát ütött a wimbledoni döntős.
picture

Ausztrál házicsata: Kyrgios érinthetetlen volt de Minaur ellen


Sajnos Gael Monfils számára idő előtt ért véget a küzdelem Jack Draper ellen, a francia komoly lábsérülést szenvedett a debütáló brit ellen, így feladni kényszerült a találkozót.
picture

Könnyek között esett össze Monfils, fel kellett adnia a nyolcaddöntőt


Pablo Carreno Busta sima két játszmában verte a hetedik kiemelt Jannik Sinnert. A 6:2 6:4-re végződő mérkőzés azt is jelenti, hogy az alsó ágon minden kiemelt búcsúzott a tornán. Carreno Busta ellenfele a negyeddöntőben Jack Draper lesz.
picture

Carreno Busta az utolsó talpon maradt kiemeltet is búcsúztatta az alsó ágon


Daniel Evans 7:6 1:6 7:5 arányban múlta felül az amerikai Taylor Fritz-et a montreali ATP 1000-es férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. Az idei Indian Wells-i mesterverseny győztese honfitársa Frances Tiafoe ellen megfordította a döntő szettet 0-4-ről, ám most Evans bírta jobban idegekkel a végjátékot.
picture

Evans nagy csatában gyűrte le Indian Wells bajnokát


Maradt azonban amerikai a táblán, a Carlos Alcarazt búcsúztató Tommy Paul a 2014-es US Open-bajnok Marin Cilicet is kiejtette, ezzel éltében először játszhat 1000-es negyeddöntőt.
picture

Tommy Paul életében először jutott 1000-es verseny negyeddöntőjébe


Eredmények, nyolcaddöntő:
  • Ruud (norvég, 4.)-Bautista Agut (spanyol, 14.) 6:7 (4-7), 7:-6 (7-4), 6:4
  • Auger-Aliassime (kanadai, 6.)-Norrie (brit, 9.) 6:3, 6:4
  • Carreno Busta (spanyol)-Sinner (olasz, 7.) 6:2, 6:4
  • Hurkacz (lengyel, 8.)-Ramos-Vinolas (spanyol) 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-3)
  • Evans (brit)-Fritz (amerikai, 10.) 7:6 (7-5), 1:6, 7:5
  • Paul (amerikai)-Cilic (horvát, 13.) 6:4, 6:2
  • Draper (brit)-Monfils (francia, 17.) 6:2, 0:2-nél Monfils feladta
  • Kyrgios (ausztrál)-De Minaur (ausztrál) 6:2, 6:3
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés