Egyre kevesebb olyan területe van a mindennapi életnek, ahol meglepődünk, ha női vezetőt, főnököt látunk. Bizonyos vonatkozásban a sportnak még vannak ilyen "sötét foltjai", elsősorban a férfiak dominálta sportágakban. Éppen ezért volt a nyár nagy híre, hogy egy francia alacsonyabb osztályú labdarúgó csapatnak lett női edzője, ami kimerítette a tabudöntögetés fogalmát.De hasonlót írhattunk akkor is, amikor az NBA-be először került Becky Hammon révén női tréner, aki a nyártól Gregg Popovich munkáját segíti majd a bajnok San Antonio Spursnél.
Tenisz fronton is zajlott, zajlik az emancipáció, az első igazán visszhangos húzás Andy Murray választása volt, aki a korábbi női világelsőt, Amelie Mauresmot kérte fel edzőnek. Igaz, a skótot korábban elég sokáig édesanyja (Judy) irányította, így hozzá lehet szokva a gyengéd női bánásmódhoz. Ebbe a vonulatba csatlakozik be az a vasárnapi keltezésű hír is, amely szerint a spanyol tenisz Davis Kupa-válogatott történetében először női kapitányt neveztek ki.
Roland-Garros
Temetni kell Rafael Nadalt a Roland Garros közeledtével?
8 ÓRA
A most 40 éves Gala Leon Garcia egykoron maga is játszott 14 évet profi szinten (ez azt hiszem ebben a szakmában alapkövetelmény), 2000-ben még 27. is volt a világranglistán, most pedig a a múlt héten lemondott Carlos Moyát váltja a nemzeti együttesnél. Könnyű dolga nem lesz, mert a spanyolok 19 év után először estek ki az élvonalnak számító Világcsoportból. Leon Garcia július óta sportigazgatóként dolgozott a spanyol szövetségnél, és eredetileg az volt csak a feladata, hogy Davis Kupa kapitányt keressen. A spanyolok nyolc napja Sao Paulóban, a braziloktól szenvedtek 3-1-es vereséget a rájátszásban úgy, hogy legjobbjaik - Rafael Nadal és David Ferrer - nélkül álltak ki.
ATP Rome
Djokovicson az esőszünet okozta két órás várakozás sem fogott ki
9 ÓRA
ATP Rome
Djokovic továbbjutott Rómában
9 ÓRA